Львівщина готується відзначити рік Шептицьких

24.10.2014, 12:00
Львівщина готується відзначити рік Шептицьких - фото 1
Під головуванням заступника голови Львівської ОДА Юрія Підлісного 22 жовтня відбулася нарада з підготовки заходів щодо відзначення на Львівщині Року Андрея та Климентія Шептицьких.

braty-sheptycki-s.gifПід головуванням заступника голови Львівської ОДА Юрія Підлісного 22 жовтня відбулася нарада з підготовки заходів щодо відзначення на Львівщині Року Андрея та Климентія Шептицьких.

Впродовж 2015 року на Львівщині має відбутися чимало заходів, присвячених 150-річчю від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. Зокрема, передбачено проведення круглих столів, конференцій, лекцій, мистецьких програм, концертів, виставок, різноманітних спортивно-масових заходів тощо.

В межах відзначення Року Шептицьких відбудеться Міжнародна наукова конференція “Історія релігій в Україні” та Урочиста академія у Львівській опері.

На нараді йшлося також про те, що слід провести відповідні заходи зі встановлення пам’ятника Андрею Шептицькому у Львові та здійснити благоустрій та впорядкування палацового будинку і прилеглої території відділу рукописів та стародруків Національного музею ім. А. Шептицького.

Крім того, запропоновано організувати піші- та вело- прощі на батьківщину А. Шептицького в с. Прилбичі за участі громадських молодіжних та християнських організацій Львівщини.

Як зазначив Юрій Підлісний, Львівщина має гідно вшанувати цих видатних діячів та на високому рівні провести заплановані заходи та урочистості, повідомляє сайт Львівської ОДА.

Довідка: 17 червня 2014 Верховна Рада прийняла постанову «Про відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького».

Львівська ОДА створила організаційний комітет з підготовки та проведення заходів з відзначення Року Андрея та Климентія Шептицьких.

Згідно з Розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації (№452/0/5-14 від 10 вересня 2014 року), до складу організаційного комітету, зокрема, ввійшли: письменник, громадський діяч, лауреат Національної премії ім. Шевченка Роман Лубківський, поет, громадський діяч, лауреат Національної премії ім. Шевченка Ігор Калинець, Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк, ректор Українського Католицького Університету о. Прах Богдан, генеральний директор Національного музею ім. А Шептицького, заслужений працівник культури України Ігор Кожан та ін.