• Головна
  • Новини
  • Лідери традиційних конфесій Криму закликали припинити «братовбивчу війну» на південному сході України...

Лідери традиційних конфесій Криму закликали припинити «братовбивчу війну» на південному сході України

10.09.2014, 13:10
Лідери традиційних конфесій Криму закликали припинити «братовбивчу війну» на південному сході України - фото 1
4 вересня в Раді міністрів Республіки Крим відбулося засідання Міжконфесійної ради Криму «Мир - дар Божий».

Крим.jpg4 вересня в Раді міністрів Республіки Крим відбулося засідання Міжконфесійної ради Криму «Мир - дар Божий». За підсумками засідання лідери традиційних конфесій Криму прийняли відкрите звернення до міжнародних організацій, посольств, лідерів країн, всього світового співтовариства і закликали зупинити братовбивчу війну на південному сході України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на ДУМК.

У заяві йдеться: "Ми, члени Міжконфесійної ради Криму «Мир-дар Божий», будучи духовними лідерами традиційних конфесій Криму, серед яких Сімферопольська і Кримська єпархія УПЦ (МП), Духовне управління мусульман Криму, Римо-Католицька Церква, німецька Євангелічно-Лютеранська церква, Вірменська Апостольська Церква, Німецька євангельська Лютеранська Церква, Церква адвентистів сьомого дня, Церква євангелічних християн баптистів, Духовне управління релігійних громад караїмів України, громади прогресивного юдаїзму Криму, підтримуючи надії і сподівання кримського суспільства, висловлюючи єдину думку всіх віруючих кримчан,

Закликаємо Генеральну Асамблею ООН, Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Парламентську Асамблею Ради Європи, Організацію з безпеки і співробітництва в Європі та інші міжнародні організації, посольства, лідерів країн, все світове співтовариство зупинити братовбивчу війну на південному сході України і надати гуманітарну допомогу постраждалим.

Сьогодні немає нічого важливішого для нас усіх, ніж припинення братовбивства, яке палає на території України, несучи щоразу нові життя. Результати кривавого конфлікту жахають - багато сотень загиблих, тисячі поранених і тих, хто залишився без даху над головою, не припиняється потік біженців.

Ми щиро вболіваємо за те, що трапилося і звертаємося до народу України: Брати і сестри примиріться один з одним! Очистіть власні серця від усякої злоби і агресії. Нехай буде між вами благодать Божа. З почуттям особливої ​​любові і співчуття ми звертаємося до духовенства, всіх віруючих Донецької та Луганської областей. Дорогі наші брати і сестри! Ми з Вами! Ми щодня молимося за Вас, ми постійно просимо Всемилостивого Господа, щоб Він врятував Вас від тієї страшної загрози, яка щодня нависає над Вами. Ми висловлюємо щирі слова співчуття родинам загиблих, постраждалии, позбавленим житла, а також вимушеним переселенця і біженцям.

Ми також звертаємося до кримчан зробити все можливе, щоб надати дієву матеріальну і духовну допомогу постраждалим громадянам України пережити складні випробування, які випали на їхню долю.

Помолимося про упокій загиблих братів і сестер, про зцілення поранених і болящих, про приборкання запеклих сердець, про припинення розбрату і смути в Україні, про те, щоб Господь послав усім нам дух любові, миру, прощення та братолюбства".