• Головна
  • Новини
  • Волинська рада Церков закликала волинян оборони країну під час прямого вторгнення Росії...

Волинська рада Церков закликала волинян оборони країну під час прямого вторгнення Росії

09.09.2014, 11:10
Волинська рада Церков закликала волинян оборони країну під час прямого вторгнення Росії - фото 1
Оприлюднено "Звернення Волинської ради Церков до мешканців області".

Україна.jpeg3 вересня у Волинській облдержадміністрації відбулось засідання Волинської ради Церков. Під час засідання були підбиті підсумки благодійного телемарафону «З вами Бог і Україна», спрямованого на підтримку української армії, яка боронить незалежність України та мир у країні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Волинської єпархії УПЦ (МП) і сайт УПЦ КП.

На засіданні Рада ухвалила "Звернення Волинської ради Церков до мешканців області". У ньому представники основних релігійних течій Волині закликають вірних усіх конфесій спільно з місцевою владою "консолідувати зусилля на виконання священного обов’язку кожного громадянина – оборони Волині та всієї України" перед "загрозою прямого вторгнення Росії в Україну".

"Волинська рада Церков (ВРЦ), яку утворено при облдержадміністрації очільниками єпархій та обласних об’єднань Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви, церков Християн Віри Євангельської – П’ятидесятників, церков Євангельських Християн-Баптистів, церков Адвентистів Сьомого Дня, беручи до уваги проблеми, пов’язані з мобілізацією волинян у військові формування для участі в АТО на Сході України, а також посилення загрози прямого вторгнення Росії в Україну, закликає вірних усіх конфесій спільно з місцевою владою консолідувати зусилля на виконання священного обов’язку кожного громадянина – оборони Волині та всієї України згідно зі своїми можливостями та релігійними переконаннями.

Нині багатьох наших рідних чоловіків і синів призивають в армію на високе служіння Батьківщині. Адже захищати свою сім’ю, свій край і державу – це прояв найдієвішої і справжньої любові, це подвиг, учинений за прикладом Господа нашого Ісуса Христа, Який не відмовився пожертвувати Собою заради спасіння світу.

Але щирий патріотизм зараз потрібно проявити усім нам. Необхідно надавати моральну й матеріальну допомогу Збройним Силам України, військовим об’єднанням, правоохоронним органам та всім, хто цього потребує.

Разом із тим, розуміючи усі складнощі, пов’язані з відновленням обороноздатності держави, поділяючи справедливі претензії матерів мобілізованих, просимо не піддаватися на провокації, які перешкоджають здійсненню органами влади поставлених завдань. Треба сказати відверто: кожен, хто відгукується на такі заклики – сприяє ворогам, тим, хто вбиває наших синів, братів і батьків, хто бажає зруйнувати свободу та інші наші надбання.

Слід пам’ятати, що ми послідовники Ісуса Христа, котрі покликані до виконання найбільших заповідей «Люби Господа Бога Свого всім серцем своїм» та «Люби свого ближнього, як самого себе» (Євангеліє від Матвія 22:37–39). Тому просимо вас зберігати мир Божий у своєму серці, бути творцями миру в народі та державі. Молімося та прикладаймо усіх можливих зусиль, щоб у нашій християнській Україні запанував мир, братолюбство та єдність".