Мер Херсона – Главі РПЦ: пане Кирило, Вас тут не чекають!

19.06.2014, 09:55
Мер Херсона – Главі РПЦ: пане Кирило, Вас тут не чекають! - фото 1
"На жаль, у нас в міському виконкомі закінчилася ліцензія на "Фотошоп" і буде важко домальовувати на фото Патріарху Кирилу паству", - зіронізував він.

Ніколаєнко.jpgМіський голова Херсона Володимир Ніколаєнко не схвалює можливий візит Глави РПЦ Патріарха Кирила в його місто. Про це йдеться у повідомленні прес-служби херсонського мера, інформує iPress.ua.

"Зараз у ЗМІ активно обговорюється можливе перенесення святкування хрещення Русі з Києва до Херсона і візит з цього приводу в наше місто Патріарха Російської Православної Церкви Кирила", - повідомив Володимир Ніколаєнко.

Водночас він запевнив, що в "з великою повагою" ставиться до Глави РПЦ, до всіх священиків і до парафіян УПЦ (МП) в Херсоні.

"Ми всіляко сприяємо розвитку духовності в місті, але боюся, що зараз Патріарх Кирило жодного стосунку до духовності не має. Якщо коротко: пане Кирило, Вас тут не чекають. Якщо докладно: ми знаємо, скільки панові Патріарху потрібно охорони для забезпечення безпеки, а в Херсоні лише 350 тис населення, і буде важко половину з них зробити охоронцями", - пояснив херсонський міський голова.

Ніколаєнко пожартував, що "домалювати" паству Кирилові буде важко.

"На жаль, у нас в міському виконкомі закінчилася ліцензія на "Фотошоп" і буде важко домальовувати на фото Патріарху Кирилу паству", - зіронізував він.

"Також зазначу, що пан Кирило як глава РПЦ благословляє агресії Російської Федерації проти нашої країни і є головним пропагандистом уявного "русского миру", за який зараз помирають чеченці і росіяни на сході України. Херсон є мирним і українським містом, і нам дуже не хотілося б бачити агресора на нашій землі", - наголосив мер Херсона.

Зазначимо, раніше в Українській Православній Церкві Київського Патріархату застерігали, що під час проведення урочистих заходів з нагоди відзначення Хрещення Русі в Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) можливий переворот під егідою Патріарха Кирила.

Очевидно, в ЗМІ швидше обговорюють можливий візит Патріарха Кирила на святкування в Херонес, ніж в Херсон.