• Головна
  • Новини
  • Олександр Турчинов влаштував у парламенті молитовний сніданок за участі представників українських Церков та іноземних гостей...

Олександр Турчинов влаштував у парламенті молитовний сніданок за участі представників українських Церков та іноземних гостей

11.06.2014, 13:24
Олександр Турчинов влаштував у парламенті молитовний сніданок за участі представників українських Церков та іноземних гостей - фото 1
"Я молюся, аби Господь благословив Україну, Європу і весь світ, щоб Божа любов була з усіма народами", - сказав Турчинов.

Президентські вибори завершили відновлення всієї системи влади в Україні, що відкриває шлях до відновлення суспільної злагоди. Таку думку висловив Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час Парламентського молитовного сніданку, що відбувся 11 червня під його патронатом і за участю представників Церков, релігійних та громадських організацій України, зарубіжних гостей, представників дипломатичних місій, народних депутатів України, повідомляє прес-служба парламенту.

Сніданок_3.jpg

«Саме це спілкування сьогодні конче потрібно нашій країні - щира молитва, яка надихає і дає справжній оптимізм, тому що найбільший захист - не зброя, а наші голоси, вміння почути один одного. Я молюся, аби Господь благословив Україну, Європу і весь світ, щоб Божа любов була з усіма народами», - сказав Турчинов.

Сніданок_1.jpg

Україна переживає найдраматичніші дні своєї історії. Країна отримала виклик від Російської Федерації, яка розпочала агресію, хизуючись силою, наголосив він. У цьому контексті Турчинов нагадав слова з Біблії про велич Вавилону, який зрештою був зруйнований і поглинений пустелею, і підкреслив, що «Вавилон завжди буде зруйнований, тому що його стіни побудовані з людського страху і невіри».

Турчинов нагадав, що традиція проводити Молитовні сніданки почала свій шлях у США і «пустила добре коріння і в Україні». «Всі, хто брав участь у Молитовному сніданку, відчули спільність і єдність, якої не можна досягти штучно, і яка може відбутися тільки тоді, коли різні люди, з різними поглядами і позиціями, об'єднуються у молитві до Господа», - зазначив він.

Сніданок_2.jpg

На власній сторінці у «Фейсбуці» народний депутат України Олександр Бригинець розповів, що під час сніданку Предстоятель УГКЦ Святослав закликав політиків не уявляти себе месією. «У нас є один месія - Ісус. Не чекати, поки хтось щось зробить для України, а робити самим», – з такими словами звернувся до політиків першоієрарх УГКЦ.

На сніданку також був присутній Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет, представники інших Церков і релігійних організацій України.