• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет побажав Петрові Порошенку "твердості волі у добрих ділах"...

Патріарх Філарет побажав Петрові Порошенку "твердості волі у добрих ділах"

27.05.2014, 10:10
Патріарх Філарет побажав Петрові Порошенку "твердості волі у добрих ділах" - фото 1
В УПЦ КП сподіваються, що під керівництвом Порошенка Українська держава також всіляко допомагатиме подоланню спровокованого зовнішніми силами церковного розділення, сприятиме веденню діалогу з метою утворення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

Філареті__Порошенко.jpgВід імені Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет привітав Петра Порошенка з перемогою на Виборах Президента, про що свідчать наявні на цей час підсумки виборів.

«З волі Божої та за вибором українського народу в цей трагічний і надзвичайно відповідальний момент історії Ви, вельмишановний Петро Олексійович, покликані до високого служіння на посаді Президента України. Від усього серця бажаю Вам благодатної допомоги від Господа у несенні цього важкого тягаря, мудрості у словах і справах, непохитної любові до України, твердості волі у добрих ділах, мужності та незламності духу, міцного здоров’я і довголіття.

Ми просимо Бога допомогти Вам зробити все для відновлення територіальної цілісності України, перемоги над зовнішніми агресорами та їх місцевими поплічниками, для утвердження миру, злагоди та процвітання в нашій країні. Сподіваємося, що під Вашим керівництвом Українська держава також всіляко допомагатиме подоланню спровокованого зовнішніми силами церковного розділення, сприятиме веденню діалогу з метою утворення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

Події останнього часу засвідчили тверде і непохитне бажання українського народу бути частиною об’єднаної Європи. Знаючи Вас, як послідовного прихильника європейської інтеграції України, від імені Церкви свідчимо про підтримку цього курсу. Адже зберегти та розвивати Україну, як незалежну, суверенну державу, ми зможемо лише у колі вільних європейських народів», – наголосив у привітанні Предстоятель УПЦ КП, яке поширила прес-служба Київської Патріархії.