• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ розповів, яким бачить нового Президента України...

Глава УГКЦ розповів, яким бачить нового Президента України

21.04.2014, 11:43
Глава УГКЦ розповів, яким бачить нового Президента України - фото 1
У майбутнього Президента України головною особистою якістю повинна бути моральність, а також відданість ідеї незалежної та єдиної України. Новий президент повинен об'єднати народ.

У майбутнього Президента України головною особистою якістю повинна бути моральність, а також відданість ідеї незалежної та єдиної України. Новий президент повинен об'єднати народ.

Таку думку в інтерв'ю DN.ua висловив Патріарх Святослав (Шевчук).

Святослав.jpg

"Насамперед, він (майбутній президент, - ред.) повинен бути моральною людиною. Моральні якості завжди на першому плані, якщо ми говоримо не про окремі дії, а про особистість як цілісність і про її справи як ціле. Навіть найкращий професіонал, що дуже добре знає свою вузьку нішу, але є корумпованою людиною, добра не принесе. Бо він як людина знищений всередині. Тому у президента, на мою думку, повинні бути в першу чергу моральні цінності".

Крім того, на думку Глави УГКЦ, сьогодні першою найважливішою рисою президента має бути його відданість ідеї незалежної, єдиної, соборної України - він повинен бути тим, хто об'єднає народ.

"Він повинен виступити гарантом єдності. Пам'ятаю, під час конференції "Богослов'я під час Майдану" наші протестанти висловили думку, що нам треба шукати те, що у росіян зараз називають "скріпи". Те, що нас скріплює, пов'язує воєдино. Це найважливіше завдання президента", - наголосив Святослав Шевчук.

Архієпископ також зазначив, що новий президент повинен "стояти з народом проти корупції" та відновити здорові структури державної влади.

"Повинно утвердитися верховенство права. Якщо, як і колись, буде верховенство права багатого і сильного над правом слабкого і бідного, думаю, всі швидко відчують, що ідеали Майдану зраджені" - резюмував він. Про це інформує ZAXID.NET.