При мерії Херсона створять Раду Церков

16.04.2014, 11:15
При мерії Херсона створять Раду Церков - фото 1
У міській раді Херсона 15 квітня відбулася зустріч виконуючого обов'язки міського голови Володимира Миколаєнка з представниками християнських Церков міста.

У міській раді Херсона 15 квітня відбулася зустріч виконуючого обов'язки міського голови Володимира Миколаєнка з представниками християнських Церков міста.

Світська влада і духовенство зібралися для того, щоб скоординувати свої дії, спрямовані на підтримку миру та взаєморозуміння в Херсоні , повідомляє прес -служба мерії Херсона.

Херсон_рада.jpg

Володимир Миколаєнко подякував священикам за одностайність, яку вони проявили, підтримуючи український народ і ідею цілісності української держави. Крім того , в.о. міського голови запропонував створити Раду Церков – дорадчий орган при міському голові , який займався б вирішенням проблем релігійних громад і координував би взаємини влади і релігійних організацій.

У відповідь на пропозицію Миколаєнка пастор Баптистського Братства Павло Смоляков зазначив , що подібна організація вже існує. «Протягом 12 років раз в 3 місяці ми збираємося в Будинку Біблії і обговорюємо наші проблеми, разом молимося, намагаємося координувати наші дії. До нас може прийти кожен, і ми будемо дуже раді , якщо влада буде до нас прислухатися» , - сказав Смоляков .

Представник УПЦ КП отець Олег Стецюк при цьому зазначив, що подібна рада неодмінно повинна бути розширена і включати в себе представників мусульманської і юдейської громад , які історично є невід'ємною частиною духовного життя  міста.

Результатом зустрічі стане створення координаційної групи, яка розробить статут Ради Релігійних Організацій, визначить міру її повноважень і сформує порядок денний для наступних засідань.

«Зазвичай влада спекулює на релігії – священиків показово запрошують на публічні заходи, і цим їх участь обмежується. Мені б хотілося виправити цю несправедливість і створити рівні умови для розвитку всіх релігійних громад в місті. Церква – це невід'ємна частина громадянського суспільства, і сьогодні, у важкі для України часи, я відчуваю, що багатьом людям необхідна підтримка Церкви. А ми, як влада, в свою чергу, повинні підтримати священиків, релігійні організації для того, щоб вони були ефективнішими. Мені здається, це правильний шлях для консолідації нашого суспільства», – прокоментував Миколаєнко .

Представники релігійних громад також запросили Володимира Миколаєнка відвідати Великодні богослужіння. Про це повідомляє «Херсоноnline».