• Головна
  • Проекти
  • Мусульмани Криму вимагають припинити «християнський прозелітизм» в школах...

Мусульмани Криму вимагають припинити «християнський прозелітизм» в школах

12.02.2014, 11:10
Мусульмани Криму вимагають припинити «християнський прозелітизм» в школах - фото 1
Духовне управління мусульман Криму стурбоване прозелітизмом християнських проповідників у загальноосвітніх школах, де основну частину учнів становлять діти кримських татар.

крим.jpgДуховне управління мусульман Криму стурбоване прозелітизмом християнських проповідників у загальноосвітніх школах, де основну частину учнів становлять діти кримських татар, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на ДУМК.

Як йдеться у повідомленні, подібний випадок нещодавно стався в загальноосвітній школі с. Теберті ( Тургенєвка ) Бахчисарайського району. Директор школи Замира Сулейманова не стала перешкоджати проведенню організацією «Свідки Єгови» святкування Різдва Христового у своїй школ , незважаючи на те, що 80 % учнів школи - кримські татари, діти мусульманського віросповідання.

«Якісь християнські секти організовують заходи в освітній школі з метою навіювання своїх поглядів. Без згоди батьків до заходів залучаються і мусульманські діти, - прокоментував ситуацію заступник Муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаїлов. - З цього можна зробити висновок, що державні навчальні заклади служать платформою для поширення всілякої релігійної ідеології?! Неприпустимо, щоб навчально- виховні заклади були місцями, де дітям внушаются всякого роду світогляди, чужі традиційним Ісламським цінностям».

Меджліс кримськотатарського народу висловив обурення позицією директора школи, яка не бачить у цьому випадку нічого страшного.

Голова меджлісу Железнодорожненского району, депутат Бахчисарайської районної ради Смаїл Меметов повідоми , що мусульманська громада вимагає зняття директора школи. У Меджлісі пообіцяли, що вживуть заходів до виконання цих вимог, заява про звільнення директора Тургенєвської школи буде спрямована в районний відділ освіти. Також меджліс має намір поскаржитися на дії директора до прокуратури.

За інформацією голови місцевого меджлісу , більше 40% жителів с. Теберті - кримські татари, які сповідують іслам.

Духовне управління мусульман Криму закликає районні відділи освіти і місцеву владу «відреагувати на халатність адміністрацій навчальних закладів та вжити заходів до недопущення сектантської пропаганди серед школярів і дошкільнятЦ.

Духовне управління мусульман привело в якості позитивного прикладу взаємодію мусульманської громадськості та місцевої влади в Сакському районі Криму. Коли в с. Лесновка цього району євангельські християни - баптисти прийшли на ранок в дитячий садок і роздавали там апологетичну літературу, в той же день у Сакській райдержадміністрації під керівництвом її голови Олександра Овдієнка та голови Сакської райради Миколи Россоловського було зібрано нараду всіх профільних служб. У всі школи та дитячі садки району була направлена ​​телефонограма, завдяки якій, як сказаноу  повідомленні ДУМК, «вдалося зупинити християнське місіонерство в інших загальноосвітніх та дошкільних установах Сакського району».