Влада Євпаторії хоче демонтувати храм УПЦ КП

18.11.2013, 16:35
Влада Євпаторії хоче демонтувати храм УПЦ КП - фото 1
Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Євпаторії М. Ведмецька вважає, що громада УПЦ КП незаконно зводить храм на вулиці Інтернаціональній, тому місцева влада повинна демонтувати його.

1384775799_0.jpgПерший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Євпаторії М. Ведмецька вважає, що громада УПЦ КП незаконно зводить храм на вулиці Інтернаціональній, тому місцева влада повинна демонтувати його.

Про це вона повідомила вірянам УПЦ (МП ), які зверталися до неї з офіційним запитом.

Розглянувши заяву віруючих про зведення храму УПЦ КП між будинками № № 133 і 135 по вул. Інтернаціональній в Євпаторії, виконком дійшов висновку, що будівництво культової споруди ведеться "самовільно без правовстановлюючої документації на земельну ділянку, містобудівних умов і обмежень, проектної документації, погодженої в установленому законом порядку, декларації про початок виконання будівельних робіт".

Виходячи з цього, виконавчі органи Євпаторії видали три приписи "про демонтаж самовільно збудованого фундаменту і будови і приведення земельної ділянки до первинного вигляду". Виконком також скерував відповідні звернення у держінспекції про проведення перевірок за фактом порушення законодавства.

Зараз час на місці будівництва церкви виcить табличка, де сказано, що управління Кримської єпархії УПЦ КП веде будівництво Хестовоздвиженського храму-музею. Орган місцевого самоврядування Євпаторії веде моніторинг цієї ситуації, повідомляє сайт Релігія в Україні.