• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП вимагає притягнути до відповідальності правоохоронців, які побили вірян у Новоархангельску...

УПЦ КП вимагає притягнути до відповідальності правоохоронців, які побили вірян у Новоархангельску

14.05.2013, 12:29
УПЦ КП вимагає притягнути до відповідальності правоохоронців, які побили вірян у Новоархангельску - фото 1
Cинод єпископів УПЦ КП, який 13 відбувся у Києві, висловив обурення з приводу подій навколо храму святого Володимира у смт. Новоархангельськ Кіровоградської області.

ArticleImages_52100_biyyyka5-i.jpgCинод єпископів УПЦ КП, який 13 відбувся у Києві, висловив обурення з приводу подій навколо храму святого Володимира у смт. Новоархангельськ Кіровоградської області.

Про це повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату.

Заслухавши повідомлення єпископа Кіровоградського і Голованіського Марка, зокрема, про захоплення церкви 19 квітня 2013 року рейдерами та сутички з правоохоронцями, єпископи ухвалили:

1. Висловити обурення з приводу подій навколо храму святого Володимира у смт. Новоархангельськ Кіровоградської області, який прихильники Московського Патріархату, за допомогою представників місцевої влади, рейдерів та правоохоронців намагаються відібрати у громади Київського Патріархату.

2. Вимагати розслідування факту жорстокого побиття представниками міліції 23 квітня 2013 р. вірних Київського Патріархату під час спроби звільнити від захоплювачів власний храм у смт. Новоархангельск та притягнення винних правоохоронців до відповідальності.

3. Визнати, що до загострення конфлікту в смт. Новоархангельськ привели дії місцевої влади, яка незаконно, всупереч протестам реально діючої громади св. Володимира УПЦ КП, за юридично нікчемними документами зареєструвала на папері «перехід» цієї громади в юрисдикцію Московського Патріархату. Тому відповідальність за подальший перебіг і розв’язання конфлікту лягає на тих, хто став причиною його виникнення і загострення.

Як раніше повідомляла РІСУ, 19 березня невідомі особи силою захопили храм КП св. Володимира. 23 квітня парафіяни спробували їх вигнати з церкви. У результаті чого виникла сутичка і храм міліція зачинила та опечала. Парафіяни відтак Великоднє Богослужіння та Вербну неділю цьогоріч провели просто неба поблизу церкви.