• Головна
  • Новини
  • Віряни конфліктної церкви у Новоархангельську Великодні Богослужіння провели надворі...

Віряни конфліктної церкви у Новоархангельську Великодні Богослужіння провели надворі

07.05.2013, 13:33
Великоднє Богослужіння громада УПЦ КП св. Володимира в смт. Новоархангельськ, що на Кіровоградщині, провела надворі. Віряни та протоієрей Ілля Сови так і не змогли увійти до храму - церква і досі є зачинена і опломбована.

Великоднє Богослужіння громада УПЦ КП св. Володимира в смт. Новоархангельськ, що на Кіровоградщині, провела надворі. Віряни та протоієрей Ілля Сович так і не змогли увійти до храму - церква і досі є зачинена і опломбована.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

На вулиці біля храму парафіяни храму св. Володимира провели і у попередню, Вербну неділю. Як зазначають представники УПЦ КП, наразі не відомо як довго триватиме ця ситуація. Влада натомість каже, що вхід до храму забезпечать лише тим власникам, право яких на нього буде доведене судом.

Нагадаємо, 19 березня невідомі особи силою захопили храм КП св. Володимира. 23 квітня парафіяни спробували їх вигнати з церкви. У результаті чого виникла сутичка і храм міліція зачинила та опечала.

Парафія рівноапостольного князя Володимира УПЦ КП у смт Новоархангельськ та її настоятель Ілля Сович, нагадаємо, впродовж тривалого часу скаржилися на тиск з боку Кіровоградської ОДА. Як стверджують віряни УПЦ КП, торік чиновники волюнтаристським рішення перевели їхню громаду під юрисдикцію іншої конфесії. Громада відтак звернулася з позовом до обласного окружного адміністративного суду щодо оскарження дій та розпоряджень чиновників КОДА. 4 лютого Кіровоградський окружний суд за головування судді Момонта постановив відхилити позов у повному обсязі.