• Головна
  • Новини
  • Громаді УПЦ (МП) наказали «розбетонувати» свою каплицю біля Десятинної церкви...

Громаді УПЦ (МП) наказали «розбетонувати» свою каплицю біля Десятинної церкви

31.08.2012, 10:01
Громаді УПЦ (МП) наказали «розбетонувати» свою каплицю біля Десятинної церкви - фото 1
Держархітектурно-будівельна інспекція видала припис про незаконне бетонування дерев'яної каплиці біля фундаменту Десятинної церкви. Тепер протягом 10 днів забудовник повинен вжити відповідних заходів реагування на припис.

Держархітектурно-будівельна інспекція видала припис про незаконне бетонування дерев'яної каплиці біля фундаменту Десятинної церкви. Тепер протягом 10 днів забудовник повинен вжити відповідних заходів реагування на припис, повідомляє «Дзеркало тижня».
 
«Видали припис у зв'язку з порушенням заборони. Протягом 10 днів забудовник повинен вжити відповідних заходів реагування на припис», – сказало джерело в КМДА, якого цитують «Українські новини». Він не повідомив, коли саме воно було передано, зазначивши, що на цьому тижні.

Десятинна.jpg
 
Раніше, 27 серпня, глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив про незаконність бетонування каплиці біля залишків фундаменту Десятинної церкви. При цьому він зазначив, що станом на ранок цього дня він не володіє інформацією про те, чи було забудовнику видано таке розпорядження.
 
В кінці 2011 року Попов заявляв, що будівництва на фундаменті Десятинної церкви не буде.
 
Церква-каплиця належить громаді "Різдва Пресвятої Богородиці Десятинного чоловічого монастиря" УПЦ (МП) під управлінням архимандрита Гедеона (Харона).