В кількох ОДА оновлено склад міжконфесійних рад

11.07.2011, 17:57
В кількох ОДА оновлено склад міжконфесійних рад - фото 1
У зв’язку з кадровими змінами в обласних державних адміністраціях та в релігійних організаціях відбулось оновлення складу рад Церков і релігійних організацій у Харківський, Вінницькій та Тернопільських областях.

ODA3.jpgУ зв’язку з кадровими змінами в обласних державних адміністраціях та в релігійних організаціях відбулось оновлення складу рад Церков і релігійних організацій у Харківський, Вінницькій та Тернопільських областях, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Останні зміни відбулись на Харківщині. Згідно Розпорядження голови обласної держадміністрації Михайла Добкіна від 8 червня 2011 року № 319 затверджено новий персональний склад Ради Церков і релігійних організацій Харківської області.

Головою ради призначено заступника голови обласної держадміністрації Євгена Савіна, а секретарем – начальника відділу у справах релігій Ольгу Чернявську.

Від конфесій до складу Ради увійшло 15 релігійних діячів. Серед них 2 представника УПЦ (в єдності з Московським Патріархатом), по одному представнику від УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ, УГКЦ, РКЦ, протестантських Церков (баптистів, п’ятидесятників, євангельських християн, адвентистів). Також у Раді представлені іудейська, вірменська, мусульманська та крішнаїтська громади.

На Тернопільщині новий склад Ради церков при обласній державній адміністрації затверджено Розпорядженням від 31 березня 2011 року № 206.

З представників влади до складу Ради увійшов сам голова держадміністрації Валентин Хоптян, його заступник Петро Гоч, голова обласної ради Олекій Кайда та Тернопільській міській голова Сергій Надал. Крім цього, начальник головного управління з питань внутрішньої політики Ігор Кульчицький, начальник відділу у справах національностей та релігій держадміністрації Микола Сивирин та голова комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації обласної ради Михайло Тимошик.

Конфесії у складі ради представлені наступним чином: 3 представника від УПЦ КП, по одному представнику від УГКЦ, УПЦ (МП), УАПЦ, РКЦ та протестантських Церков (баптистів, п’ятидесятників, євангельських християн, адвентистів, лютеран).

Оновлено склад Ради церков і релігійних організацій при голові Вінницької обласної державної адміністрації. Про це йдеться у Розпорядженні голови облдержадміністрації від 26 січня 2011 року № 26.

Сам голова держадміністрації Микола Джига та його заступник Любов Спірідонова увійшли до складу Ради, а також начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Ігор Смірнов, начальник відділу у справах релігій Ігор Салецький та начальник управління у справах преси та інформації Світлана Василюк,

У Раді двома представниками представлена УПЦ (МП), по одному представнику від УПЦ КП, УГКЦ, УАПЦ, РКЦ, протестантських Церков (п’ятидесятників, баптистів, адвентистів, євангельських християн), іудейської громади, громад прогресивного іудаїзму та РУНВіри.

Слід зауважити, що усі згадані Ради були утворені у 2005 році згідно Доручення Президента Віктора Ющенка, як і інші міжконфесійні ради у більшості областей України.

Однією із найбільш активних місцевих міжконфесійних інституцій можна назвати Волинську Раду Церков, яка регулярно проводить зустрічі керівників конфесій області та будує співпрацю з місцевою владою у соціальній сфері.