• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ вважає нагальною потребу захистити українців від впливу сект...

Глава УГКЦ вважає нагальною потребу захистити українців від впливу сект

28.04.2011, 17:43
Глава УГКЦ вважає нагальною потребу захистити українців від впливу сект - фото 1
Розмова між очільником УГКЦ та головою облради відбулася 27 квітня у Києві.

Shevchuk_w.jpgПатріарх Святослав у розмові з головою Тернопільської обласної ради Олексієм Кайдою наголосив на потребі захистити українців від впливу сектантів. Відповідна розмова між очільником УГКЦ та головою облради відбулася 27 квітня у Києві.

«Сектантство в Україні у  нинішній час набирає все більших обертів. Тому перш за все виникає питання про захист українців, яких намагаються задурманити «нові віяння», «нові церкви», а простіше – секти», – зазначив Патрірх Святослав.

Своєю чергою, Олексій Кайда порушив питання охорони церков Тернопільщини. Під час зустрічі, що відбулася 27 квітня у Києві, було обговорено низку питань щодо діяльності Церкви в Україні та на Тернопільщині зокрема.

«Вважаю за потрібне внести клопотання про ухвалення державної програми захисту історичних культових споруд. Адже відомо, що кількість дерев’яних церков з кожним роком зменшується. На Тернопільщині є церкви ХVІ століття – це дерев’яні споруди, які належать не одній парафії, а загалом усьому українському народові. Адже українська нація їх будувала, зберігала і до цього часу піклується, щоби вони не знищувалися», – зазначив Олексій Кайда. Про це інформує Zaxid.net.