Президент взяв участь у святкуванні Різдва у Львові

11.01.2010, 12:45
Президент взяв участь у святкуванні Різдва у Львові - фото 1
У рамках робочої поїздки до Львівської області Президент України Віктор Ющенко взяв участь у святкових заходах з нагоди Різдва Христового, які відбулися в центрі Львова

16365.jpgЛЬВІВ-КИЇВ – У рамках робочої поїздки до Львівської області Президент України Віктор Ющенко взяв участь у святкових заходах з нагоди Різдва Христового, які відбулися в центрі Львова, повідомляє прес-служба Президента України.

Зокрема Глава держави переглянув Вертеп, організований народним театром-студією, та фрагменти вистави «Різдвяна феєрія» Львівського академічного духовного театру, відвідав міське свято Пампуха, влаштоване у внутрішньому дворі міської ратуші.

Віктор Ющенко привітав львів’ян зі святом Різдва і побажав надії та твердої віри. «Я дуже хотів би, щоб нас кріпила наша віра. Бо якщо у нас є наша християнська віра – у нас є сили. А сили нам потрібні», – сказав Президент.

У Львові Глава держави також відвідав Церкву Преображення Господнього. 

У час Різдва Президент України звернувся до співвітчизників з привітанням.

“До нас надходить Різдво. Здалеку, з якоїсь дивної глибини чути його ще тихий, перший передзвін. Святий Вечір миром і спокоєм входить у наш дім. Сьогодні кажуть недоказане, сокровенне”, – зазначив В.Ющенко. При цьому він додав: “Я згадую Різдво мого рідного дому. Тепла казка дитинства. Десь, на великих зимових просторах народжувався Бог. Про нього знали батько і мама. А в дитячій душі народжувався великий світ – і свята, і таїнства, і родинної любові”.

В. Ющенко наголосив, що думає “про Різдво нашого спільного дому, рідного і доброго для всіх”.

“Які б не були випробування, знаю і вірю: поміж нами є любов, і таїнство, і свято. Ми – один народ. Як мандрівники у хурделиці, ми довго йшли до своєї зорі. Її народження, народження братньої любові є народженням Бога на холодних, зимових просторах. Тиха, лагідна любов один до одного, до спільної волі, до спільного дому, його основ, життя, його теплого світла і його дітей. Це – наші цінності. Проти мороку, темряви, зла, неправди і несвободи”, – йдеться у привітанні.

“Я вітаю вас, дорога і велика Українська родино, з веселими Різдвяними святами”, - підкреслив Президент України і додав: “Як добре знати, що в цю мить живемо однією вірою – вірою у добро і народження Бога”.

“Простір нашого дому треба заповнити любов’ю і надією. І станеться диво. Бо все буде гаразд”, – запевнив В.Ющенко, наголосивши при цьому: “Я вірю у диво життя, у казку, яка народжується і завжди живе у душі дитини і душі народу. Над прадавнім вертепом, де разом і наша мрія, і віра, і життя, Бог засвічує зорю. З Різдвом Христовим! Христос Рождається! Славімо Його”, – йдеться у Різдвяному вітанні Президента України.