• Головна
  • Новини
  • Обрано новий склад Комітету ВР з питань культури і духовності...

Обрано новий склад Комітету ВР з питань культури і духовності

08.12.2014, 10:31
Обрано новий склад Комітету ВР з питань культури і духовності - фото 1
Парламентський Комітет з питань культури і духовності очолив народний депутат Микола Княжицький(«Народний фронт»), колишній журналіст та керівник медійних компаній і телеканалів.

rada.gifПарламентський Комітет з питань культури і духовності очолив народний депутат Микола Княжицький(«Народний фронт»), колишній журналіст та керівник медійних компаній і телеканалів.

Про це йдеться у тексті Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання», ухваленої 4 грудня 2014 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Першим заступником голови Комітету стала Ірина Подоляк («Самопоміч»), яка до обрання працювала начальником управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Заступником голови став відомий соціолог релігії, доктор філософських наук Віктор Єленський («Народний фронт»), а секретарем Комітету – письменниця Марія Матіос («БПП»).

Загалом Комітет складається з 7 народних депутатів України. 

Окрім названих народних депутатів членами Комітету також стали:
Інна Бордюг (Радикальна партія), яка відома як співачка Злата Огневич та до обрання працювала солісткою Державного ансамблю пісні та танцю Збройних сил України;

Вадим Новинський («Опозиційний блок»), російсько-український бізнесмен (громадянин України з 2012 року);     

Сергій Тарута (позафракційний), підприємець та екс-голова Донецької обласної державної адміністрації.

Як повідомлялося, колишній керівник парламентського Комітету культури і духовності В’ячеслав Кириленко у новому Уряді призначений на посаду Віце-прем'єр-міністра – Міністра культури України.