• Головна
  • Новини
  • 80-ті роковини. В Києві більше 5 тисяч громадян вшанували пам'ять загиблих від Голодомору (фото і відео)...

80-ті роковини. В Києві більше 5 тисяч громадян вшанували пам'ять загиблих від Голодомору (фото і відео)

23.11.2013, 17:33
80-ті роковини. В Києві більше 5 тисяч громадян вшанували пам'ять загиблих від Голодомору (фото і відео) - фото 1
В столиці України сьогодні, 23 листопада, відбулась масштабна акція на честь вшанування пам'яті загиблих від Голодомору 1932-1933 рр.

exklusiv.gifВ столиці України сьогодні, 23 листопада, відбулась масштабна акція на честь вшанування пам'яті загиблих від Голодомору 1932-1933 рр. Загалом в акції взяли участь більше ніж 5 тисяч громадян. Варто підкреслити, що на ній не було жодної політичної символіки, суто українські національні прапори з траурними стрічками та кілька прапорів ЄС.

Учасники акції пройшли траурною ходою від станції метро Арсенальна до Парку Слави, де розташований меморіал, присвячений жертвам Трагедії. Люди заполонили усю вулицю Івана Мазепи. Організатори сшили великий банер з послань до загиблих від різних міст України, який потім було розташовано біля пам'ятника.

До акції долучились усі міста та регіони України, а також представники громадських організацій, дипломатичного корпусу, політичних партій, Світового когресу українців тв інші.

У столичному парку багатотисячна хода завершилась під меморіалом, де згодом відбулась панихида за всім загиблими у ті роки. Її відслужили Патріарх Київський і всія Русі-України Філарет, а також єпископ-помічник Глави Української Греко-Католицької Церкви Богдан (Дзюрах). "Народ мій живий, він завжди буде жити", - основне гасло від організаторів.

Вшанування пам'яті жертв Голодомору завершилось всеукраїнською хвилиною мовчання, за якою послідував живий виступ хору та прочитання віршів. З того моменту розпочався інший захід - "Засвіти свічку", коли кожен українець у своєму домі може запалити свічку, аби вшанувати пам'ять тих, хто стали жертвами режиму.

Хода пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій у Києві

Хода пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій у Києві

Хода пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій у Києві

Хода пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій у Києві