• Головна
  • Новини
  • Євангельські церкви готуються до відзначення 500-ліття Реформації...

Євангельські церкви готуються до відзначення 500-ліття Реформації

18.03.2016, 09:28
Євангельські церкви готуються до відзначення 500-ліття Реформації - фото 1
Рада Євангельських Протестантських Церков України розпочала підготовчі заходи до організації широкомасштабних святкувань з нагоди 500-ї річниці Реформації, яка припадає на 2017 рік.

Реформація.jpgРада Євангельських Протестантських Церков України розпочала підготовчі заходи до організації широкомасштабних святкувань з нагоди 500-ї річниці Реформації, яка припадає на 2017 рік, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Перші робочі консультації відбулися місяць тому та продовжилися 15 березня під час засідання Секретаріату РЄПЦУ під головуванням Сергія Шаптали, голови Братства Незалежних церков і місій ЄХБ України.

Очікується, що на найближчому засіданні Рада Євангельських Протестантських Церков України проголосить 2017 роком Реформації та затвердить склад оргкомітету.

Також Секретаріат Ради напрацював перелік різнопланових заходів, серед яких: просвітницькі кампанії, наукові конференції та круглі столи, молодіжні форуми, історичні дослідження в контексті України, міжнародні конференції, публікація тематичних видань.

Реформація – церковно-релігійний, духовно-суспільний та політичний рух оновлення в країнах Західної та Центральної Європи у XVI столітті, спрямований на повернення до біблійних першоджерел християнства. Реформацію пов'язують з іменами Мартіна Лютера, Жана Кальвіна та Ульріха Цвінглі – і відповідно називають протестанською, лютеранською або євангелічною.