Українські протестанти готуються до Фестивалю надії

15.01.2015, 15:11
Українські протестанти готуються до Фестивалю надії - фото 1
20 червня у Львові відбудеться одна з наймасштабніших релігійних подій 2015 року – Фестиваль надії.

exklusiv.gifГрем.jpg20 червня у Львові відбудеться одна з наймасштабніших релігійних подій 2015 року – Фестиваль надії. Захід проводитимуть на стадіоні «Арена Львів». Основним спікером Фестивалю буде Франклін Грем – син відомого євангеліста Біллі Грема, президент Євангельської асоціації Біллі Грема.

Організатори Фестивалю надії – Асоціація Біллі Грема та протестантські церкви України. Зараз беруть участь у підготовці заходу уже понад 1000 протестантських церков.

За словами організаторів, основна мета Фестивалю – дати українському народові надію на те, що існує краще життя.

Музичну атмосферу створюватиме об’єднаний хор, який складатиметься із 2015 людей та співатиме у супроводі симфонічного оркестру. Також запрошено американського співака і композитора Майкла Сміта, власника трьох Grammy та 40 премій Dove, і джазового піаніста з Ямайки Хантлі Брауна.

На Фестивалі надії очікують понад 30 тисяч учасників. Для охочих приїхати організатори замовили автобуси та додаткові поїзди з Рівненської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської та інших областей Західної України. Також до підготовки Фестивалю залучено молодь, членів сестринського та молитовного служіння  помісних церков, створено групу порядку.

Презентація фестивалю у Львові«На цьому Фестивалі люди матимуть змогу почути чисте і святе Боже Слово без обряду та усталеного звичаю, зможуть поспілкуватися між собою та побачать об’єднуючий елемент хору», – зазначив під час презентації цього проекту у Львові 15 січня Володимир Якимів, один із координаторів підготовки заходу, старший пресвітер ХВЄ у Львівській області.

Окрім самого Фестивалю надії, організатори планують низку соціальних проектів, які мають на меті допомогу тим, хто її потребує та включатимуть заходи благовістя.

Фестиваль надії – міжнародний проект, який проводиться у багатьох країнах світу. В Україні попередній такий захід відбувся у 2007 року у Києві, на стадіоні «Олімпійський», за участю Франкліна Грема.