• Головна
  • Новини
  • Німецька Євангелічно-Лютеранська Церква схвильована через "апогей агресії" від влади...

Німецька Євангелічно-Лютеранська Церква схвильована через "апогей агресії" від влади

13.12.2013, 09:50
Лютерани закликают владу відмовитись від будь-якого насилля проти учасників Євромайдану

Керівництво Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви обурене і схвильоване проявом небувалою агресії від української влади у зв'язку з подіями, які вже 23-й день відбуваються на Майдані в центрі столиці.

Як йдеться в їх офіційній заяві, надісланій РІСУ, найбільші побоювання викликає той факт, що уряд країни виступає проти власного народу, ігноруючи підписання Міжнародної конвенції про права людини.

"Ми, як Церква, не є суддями і не повинні виносити рішення про політичну правомірність аргументів тієї чи іншої сторони. Але нас хвилює турбота про світ і загальне благо в Україні. Тому ми застерігаємо тих, які беруть участь, а особливо уряд, від використання сили, і закликаємо вжити необхідних заходів для дійсної довіри і переходу до серйозного взаємоповажного діалогу про майбутнє України", — підкреслили вони.

Лютерани ще раз закликали можновладців відмовитися від будь-якого насильства, так як таким методом неможливо зробити правильний політичний вибір.

"Як християни ми покликані виступати і молитися про взаєморозуміння та примирення. Але свідоцтво Біблії вимагає від нас  щоб ми називали несправедливість своїм ім'ям. Пророки Старого заповіту звинувачують несправедливих володарів ім'ям Бога в неправомочних діях, які вони здійснюють (наприклад, Ісаї 1, 10-17; Єремія, 22, 2-3; Ієзекіль 34, 1-5; Амос 5,24). Ісус Христос однозначно свідчить проти насильства і гноблення, які походять від панів-тиранів (наприклад, Маркуса 10,42-45; Матвія 5, 1-10; Луки 23,34)", — відзначили в НЄЛЦУ.