• Головна
  • Новини
  • Президент Всеукраїнського cоюзу Церков християн віри євангельської-п'ятдесятників відзначає 65-літній ювілей...

Президент Всеукраїнського cоюзу Церков християн віри євангельської-п'ятдесятників відзначає 65-літній ювілей

11.11.2016, 15:13
Президент Всеукраїнського cоюзу Церков християн віри євангельської-п'ятдесятників  відзначає 65-літній ювілей - фото 1
12 листопада виповнюється 65 років Президенту Всеукраїнського cоюзу Церков християн віри євангельської -п'ятдесятників , старшому єпископу Церкви Християн Віри Євангельської України Михайлові Паночку.

12 листопада виповнюється 65 років Президенту Всеукраїнського cоюзу Церков християн віри євангельської -п'ятдесятників , старшому єпископу Церкви Християн Віри Євангельської України Михайлові  Паночку.

panochko_3.jpg

Ювіляра привітав  Глава УГКЦ Патріарх Святослав.

«Дякуємо Господеві за дар вашого життя і за всі дари, якими Він рясно вас наділив та які ви примножили протягом свого життя та єпископського служіння в Церкві християн віри євангельської – п’ятдесятників. Цього дня молюся за вас до милосердного Господа, щоб зіслав щедрі дари для сповнення в мирі вашого служіння», – й деться у привітанні.

Глава УГКЦ  відзначив любов до Бога та патріотизмом наставника п’ятдесятників.

«Своїм ревним служінням для Божої слави ви сподобилися великої поваги і вдячності не тільки від вірних вашої Церкви, а й людей доброї волі, які хочуть бачити нашу Україну незалежною, вільною державою, що керується  християнськими принципами. Дякую вам за відкритість до співпраці в контексті нашої діяльності у Всеукраїнській раді Церков і релігійних організацій», – пише у листі-привітанні Патріарх Святослав.

Довідка: Михайло Паночко народився 12 листопада 1951 р. у с. Сулимів Жовківского р-ну Львівської обл. в родині п’ятидесятників. У 1976–1998 рр. служив пастором церкви в рідному селі, 1989–1992 рр. трудився у благочинній місії „Віфезда”, вів радіопрограму „Сторінки життя” на Львівському обласному радіо; 1989–1992 рр. очолював відділ по роботі з молоддю у церквах ХВЄ у Львівській області. Богословську освіту здобував у Москві на Біблійних курсах ЄХБ у 1982-1985 і в Київському біблійному інституті. 1994-1995 рр. працював заступником старшого пастора, а у 1995–1998 рр. — старшим пастором церков ХВЄ у Львівській області. 20 травня 1998 року Михайло Степанович Паночко на Всеукраїнському з'їзді церков християн віри євангельської був обраний головою Союзу церков ХВЄП.

У 1998—2000 був президентом Євроазіатського союзу християн віри євангельської, згодом перейменованого в Міжнародну Асамблею християн віри євангельської. На всесвітньому з'їзді Асамблей Божих з 7-11 серпня 2000, що відбувся в Індіаполісі, штат Індіана, США, був обраний членом Виконавчого Комітету Всесвітнього союзу Асамблей Божих від Євразії.

Вищу богословську освіту здобував у Москві на Біблійних курсах Всеукраїнського Союзу Євангельських Християн — Баптистів у 1982—1985 і в Київському Біблійному інституті.