• Головна
  • Новини
  • Протестантські пастори закликали апостольську раду «Посольства Божого» відсторонити Сандея Аделаджу від Церкви...

Протестантські пастори закликали апостольську раду «Посольства Божого» відсторонити Сандея Аделаджу від Церкви

24.03.2016, 10:01
Протестантські пастори закликали апостольську раду «Посольства Божого» відсторонити Сандея Аделаджу від Церкви - фото 1
9 протестантських пасторів оприлюднили нові факти маніпуляцій і брехні Сандея Аделаджі, що призвело до нових скандалів, в тому числі і сексуальних, навколо пастора «Посольства Божого».

Сандей.jpg9 протестантських пасторів оприлюднили нові факти маніпуляцій і брехні Сандея Аделаджі, що призвело до нових скандалів, в тому числі і сексуальних, навколо пастора «Посольства Божого».

Як стверджують пастирі, 12 березня 2016 року до них надійшло звернення від прихожан «Посольства Божого» про захист і допомогу. У листі говорилося про те, що Сандей, застосовуючи різні маніпулятивні методи, улесливими словами і використовуючи своє становище, примушував їх вступати з ними в статеві контакти. І таких випадків дуже багато, за словами авторів звернення, вони носять системний характер.

«Жінки або залякані, або стали жертвою маніпуляції і брехні ... Просимо вас захистити всіх, хто вже постраждав, а також потенційних жертв, які перебувають під маніпулятивним і чаклунським впливом», – йдеться у зверненні прихожан «Посольства Божого».

«Беручи до уваги той факт, що старійшини цієї релігійної громади знають про цю ситуацію і не вживають ніяких заходів, вони є співучасниками в гріхах Сандея. У цій ситуації закликаємо апостольську раду і прихожан церкви «Посольства Божого» відсторонити Сандея Аделаджу і старійшин від керівництва громадою і відлучити їх від Церкви. У разі неможливості виконання цієї пропозиції, закликаємо членів  «Посольства Божого» залишити цю структуру і знайти Церкву, де сповідують і практикують здорове біблійне християнське вчення»,– йдеться в заяві, яку підписали:

  • старший єпископ центру незалежних харизматичних церков України Гаврилюк Анатолій
  • старший пастор об'єднання церков «Спасіння» Савочка Пилип
  • рабин єврейської місіонерської громади Києва Грісенко Борис
  • єпископ Об'єднаної Християнської євангельської Церкви Живого Бога Балюк Сергій
  • єпископ об'єднання «Українська місіонерська церква» Решетинский Валерій
  • єпископ об'єднання «Церква Божа України» Демидович Олексій
  • єпископ об'єднання «Царство Боже» Рудинець Олександр
  • єпископ церков «Нове Покоління» Тищенко Андрій
  • старший пастор церков «Добра Новина» Шепілов Вадим

Нагадаємо, ще 29 грудня 2008 року Рада єпископів християнських євангельських церков України опублікував заяву, в якій попередив християнську спільноту про беззаконну і антибіблійну діяльність громадянина Нігерії Аделаджі Сандея. Тоді євангельські церкви рішуче відмежувалися від Сандея, засудили його методи і способи діяльності, в результаті яких тисячі людей стали жертвами фінансових пірамід. У цій заяві була дана рекомендація керівництву церкви «Посольство Боже» відсторонити Сандея від служіння, а самому Сандею – покаятися. Але ці рекомендації не були виконані ні Сандеєм, ні керівництвом «Посольства Божого».