• Головна
  • Новини
  • В Умані для безпеки паломників-хасидів почали працювати зведені загони правоохоронців і рятувальників...

В Умані для безпеки паломників-хасидів почали працювати зведені загони правоохоронців і рятувальників

27.09.2016, 10:21
В Умані для безпеки паломників-хасидів почали працювати зведені загони правоохоронців і рятувальників - фото 1
Для забезпечення правопорядку в Умані працюватиме зведений загін поліцейських зі 450 правоохоронців.

Як повідомили УНІАН у секторі комунікації ГУ Нацполіції в Черкаській області, для забезпечення правопорядку в Умані працюватиме зведений загін поліцейських зі 450 правоохоронців. 

Умань.jpg

До складу загону входять працівники спецпідрозділів, оперативних служб, патрульні поліцейські, вибухотехніки, а також військовослужбовці Нацгвардії України. Правоохоронці в цілодобовому режимі нестимуть службу на закріплених маршрутах. Для допомоги місцевим правоохоронцям в Умань прибули поліцейські з Вінницької та Чернівецької областей та з міста Дніпро. Також в Умані з 27 вересня розгорнуто зведений загін рятувальників у складі 90 чоловік особового складу та 16 одиниць пожежно-рятувальної техніки, водолазна, хімічна та піротехнічна групи.

Як повідомили у прес-службі УДСНС у Черкаській області, у місцях масового перебування паломників чергуватимуть 4 пожежно-рятувальних пости та водолази поблизу водойм. Вулицями міста ходитимуть 4 пересувні дозори із первинними засобами пожежогасіння. Будівлі над похованням Раббі Нахмана, синагога та навчальний центр, де буде найбільше скупчення людей, обладнані автоматичною пожежною сигналізацією, забезпечені первинними засобами пожежогасіння, з числа обслуговуючого персоналу створено добровільну пожежну дружину. Як повідомляв УНІАН, в місто Умань Черкаської області на святкування іудейського нового року Рош-га-Шана цього року очікують на приїзд близько 30 тисяч паломників.

В Умані у святкуванні юдейського нового року Рош-га-Шана 2015 року взяли участь рекордна кількість прочан-хасидів – близько 30 тис. осіб, з них 64 жінки та 3161 дитина. Прочани приїхали з 21 країни.

Нагадаємо, щороку в Умані збираються прихильники юдейської течії хасидизму, оскільки тут, на єврейському кладовищі, похований Раббі Нахман із Брацлава (1772-1810) - засновник брацлавського (бресловського) хасидизму. Могила цадика –  одна з найшанованіших святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв. Цьогоріч Рош-га-Шана відзначатимуть 2–3 жовтня. Крім того, цього року святкування Рош-га-Шана співпало зі святкуванням 400-річчя Умані.