• Головна
  • Новини
  • Праправнук Шолом-Алейхема відвідав хасидські святині в Україні...

Праправнук Шолом-Алейхема відвідав хасидські святині в Україні

07.08.2015, 11:16
Праправнук Шолом-Алейхема відвідав хасидські святині в Україні - фото 1
З особливим інтересом він побував у селищі Гнатівка (в транскрипції на іврит - Анатєвка, таку назву носило селище, де відбувалися події, які лягли в основу циклу оповідань «Тев'є-Молочник» - ред.). Тут споруджуються будинки для переселенців з Донбасу.

Берман.jpgХаніна Берман, 40-річний нащадок видатного драматурга Шолом-Алейхема, відвідав у липні хасидські святині в Україні, пожертвував кошти на благодійність і відвідав селище Анатєвка, де споруджується соціальне  житло для біженців зі сходу України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт  київської синагоги Бродського.

"З давніх пір я мріяв відвідати святі місця та могили праведників, і ось тепер здійснив свою мрію. Я відвідав могили ребе - Бал Шем Това - засновника хасидизму, Зуші з Ханіполі, Шнеур Залмана. Ми побували в Житомирі, Бердичеві, Меджибожі, Гадячі, Ніжині. Я відвідав притулок, де живуть діти, залишені батьками – єврейські діти. У них у всіх така складна доля, про це дуже важко говорити ...", - розповідає Х. Берман.

З особливим інтересом він побував у селищі Гнатівка (в транскрипції на іврит - Анатевка, таку назву носило селище, де відбувалися події, які лягли в основу циклу оповідань «Тев'є-Молочник» - ред.). Тут споруджуються будинки для переселенців з Донбасу.

"Це непередаване відчуття – знаходитися в місці, де створюється щось подібне, – каже Х. Берман. – Ми всі займаємося благодійністю, перевести гроші з картки – в цьому немає нічого незвичайного. Але коли ти перебуваєш в цьому місці, бачиш, як ростуть ці будинки, – це зовсім інша справа! Ці відчуття неможливо передати! Може, ще тому, що  я в дитинстві любив будувати моделі з брусків Lincoln Logs, і ці будинки мені чомусь їх нагадують, вони теж складаються з брусів, тільки в реальний розмір. Це просто приголомшливо! Я обов'язково повинен приїхати сюди зі своїм батьком. Йому 75 років, я дуже хочу, щоб він все це побачив!".

Теги: #Хасиди