• Головна
  • Новини
  • В Україні успішно реалізують програму збереження єврейських кладовищ...

В Україні успішно реалізують програму збереження єврейських кладовищ

05.08.2015, 09:45
В Україні успішно реалізують програму збереження єврейських кладовищ - фото 1
У 2015 році для реалізації проекту в Україні було обрано 26 кладовищ, роботи вже повністю завершені на п'ятнадцяти з них.

надгробок.jpgУ Празі відбулося засідання Ради Європейської ініціативи щодо захисту та збереження єврейських кладовищ в Європі та презентація програми зі збереження єврейських кладовищ Європи. У засіданні взяли участь співпрезидент Ваада України Йосип Зісельс і директор Центру єврейської освіти України, керівник київського офісу «Європейської ініціативи» Яна Яновер, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт  київської синагоги Бродського.

Провів захід виконавчий директор "Європейської ініціативи» Філіп Кармел. Після засідання його учасники відвідали єврейське кладовище в Грівчіце, де зараз проводиться реконструкція кам'яної огорожі та встановлення воріт.

Проект зі збереження єврейських кладовищ в Європі реалізується на кошти, виділені урядом ФРН за участю Фонду Конрада Аденауера.

Цього року ініціатива працює на території України, Болгарії, Чехії, Польщі. Особливу увагу в цьому році приділили українському питанню.

Сьогодні в Україні заплановані і успішно реалізуються проекти розчищення та встановлення огорож на кладовищах Київської, Чернігівської, Черкаської, Рівненської та Закарпатської областей. У 2015 році для реалізації проекту в Україні було обрано 26 кладовищ, роботи вже повністю завершені на п'ятнадцяти з них.