• Головна
  • Новини
  • Кількість паломників-хасидів в Умані у цьому році збільшиться...

Кількість паломників-хасидів в Умані у цьому році збільшиться

11.09.2014, 12:13
Кількість паломників-хасидів в Умані у цьому році збільшиться - фото 1
До Умані Черкаської області цього року на святкування 5775 юдейського нового року Рош-га-Шана 24 вересня, незважаючи на складну ситуацію в Україні, приїдуть понад 35 тис. паломників-хасидів з 25 країн.

Умань.jpgДо Умані Черкаської області цього року на святкування 5775 юдейського нового року Рош-га-Шана 24 вересня, незважаючи на складну ситуацію в Україні, приїдуть понад 35 тис. паломників-хасидів з 25 країн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила заступник міністра внутрішніх справ Держави Ізраїль Фаїна Кіршенбаум під час зустрічі з головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком.

За її словами, цього року кількість прочан значно зросте порівняно з минулим роком. Також збільшиться кількість хасидів з Ізраїлю, і вони не бояться їхати в Україну.

Як сказала Кіршенбаум, для безпеки жителів Умані і хасидів з Ізраїлю приїдуть 18 поліцейських замість 12 (як торік). Також в Умані цього року працюватиме консульський відділ Посольства Держави Ізраїль в Україні.

Як повідомив журналістам посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські, «задоволено всі наші прохання щодо безпеки паломників, а ми в свою чергу будемо прагнути задовольнити всі побажання місцевої влади». Він зазначив, що в хасидів склався гарний діалог з місцевими громадськими організаціями.

Голова Черкаської ОДА Ткаченко наголосив, що візит ізраїльської делегації в непростий для України час сприймається як ще один вияв підтримки з боку цієї держави. Він подякував ізраїльтянам за допомогу в лікуванні українців, які постраждали під час подій на Майдані та у зоні АТО.

Торік Новий рік за юдейським календарем біля могили цадика Нахмана в Умані зустріли майже 30 тис. паломників з 16 країн, переважно з Ізраїлю.

Довідка: Щороку в Умані збираються прихильники юдейської течії хасидизму. Раббі Нахман із Брацлава (1772-1810) – засновник брацлавського хасидизму. Похований в Умані на єврейському кладовищі. Могила цадика – одна з найшанованіших святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв.