• Головна
  • Новини
  • У Дніпрі на свято Ураза-байрам мусульмани пригостили понад 500 жителів східними стравами...

У Дніпрі на свято Ураза-байрам мусульмани пригостили понад 500 жителів східними стравами

10.07.2016, 00:28
У Дніпрі на свято Ураза-байрам мусульмани пригостили понад 500 жителів східними стравами - фото 1
Вперше мусульманська громада міста організувала загальноміське святкування у центральному парку. Це вирішили зробити з нагоди завершення 30-денного посту у місяць Рамадан.

exklusiv.gifВперше мусульманська громада міста організувала загальноміське святкування у центральному парку. Це вирішили зробити з нагоди завершення 30-денного посту у місяць Рамадан.

Ураза__Байрам2.jpg

 Голова мусульманської громади Дніпра Рамазан Курбанов каже, що давно хотіли поділитися із загалом своєю ісламською культурою та традиціями. А час після посту для цього — найкращий. “Піст у нас був для того, щоб кожен мусульманин знав — що таке спрага і голод. Протягом місяця з 2-ї ночі до 9-ї вечора ми не пили, не їли, нічого в руки не брали. Ми знаємо, що таке спрага. І коли хтось підійде до тебе і попросить пити — ти будеш знати, хто така спрагла людина. І голодна. Тому це був для нас місяць випробувань,” - наголосив Рамазан Курбанов.

Тому мусульмани вирішили показати, що з мужністю витримали 30-денний священний “екзамен”. Імам Ісламського культурного центру Едгар Девлікамов розповідає, то добра ісламська традиція — під час розговіння пригощати інших.

Ураза_Байрам_4.jpg

“Ми запропонували громадам взяти участь у цьому святі і на це відразу відгукнулися різні діаспори, які мають ресторани національної кухні, кавказької, зокрема. Вони безкоштовно від душі приготували національну їжу. Найголовніше — плов. Ним почастували  понад  500 гостей.” - розповів імам.

Ураза.jpg

Ураза_2.jpg

Ураза3.jpg

Окрім цього, організатори пригощали гостей свята арабськими фініками та кавою з кардамоном.  Та кожен міг безкоштовно взяти книжки, які дають загальне уявлення про іслам. Про це РІСУ повідомила Софія Богуцька.