• Головна
  • Проекти
  • У Криму проти мусульманських організацій почали інформаційну війну...

У Криму проти мусульманських організацій почали інформаційну війну

21.06.2014, 20:43
У Криму проти мусульманських організацій почали інформаційну війну - фото 1
На тимчасово окупованій території АР Крим представники самопроголошеного уряду і проросійські активісти почали інформаційну війну проти мусульманських організацій.

Альярід.jpgНа тимчасово окупованій території АР Крим представники самопроголошеного уряду і проросійські активісти почали інформаційну війну проти мусульманських організацій. Все частіше чути звинувачення на адресу мусульманських організацій.

Про це йдеться в заяві Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраїд».

«За останні кілька тижнів явно помітні потуги окремих зацікавлених сил дестабілізувати ситуацію на півострові шляхом нагнітання антиісламських настроїв та провокацій. Все частіше чути звинувачення на адресу ДУМК, Меджлісу кримськотатарського народу, інших організацій щодо їх фінансових та ідеологічних зв'язків з «радикальними ісламістськими організаціями». Якщо говорити відверто, подібні звинувачення на адресу ДУМК, Меджлісу, асоціації «Альраїд» з'являлися й раніше – найчастіше у відверто проросійських мас-медіа», - йдеться в заяві.

В асоціації «Альраїд» вважають, що подібна активність російських засобів масової інформації все більше нагадує добре підготовлену пропагандистську кампанію.

«Мета цієї кампанії, судячи з усього, дискредитувати ДУМК і місцеві мусульманські громади, а також замінити незручних лідерів мусульман на проросійськи налаштованих. Слід також відзначити візит і виступ на прес-конференції в Криму одіозного російського ісламофобії Романа Силантьєва, відомого своїми скандальними антиісламськими висловлюваннями і звинуваченнями мусульман в радикалізмі», - заявили в організації.

У Криму цей діяч відзначився тим, що примудрився звинуватити у зв'язках з терористами одну з найбільш авторитетних релігійних організацій Росії - Раду муфтіїв РФ.

Відзначається, що глава Ради шейх Равіль Гайнутдін, а також мусульманський проповідник Шаміль Аляутдінов, відомий своєю помірною позицією, в квітні відвідали Крим.

Однією з головних цілей їхнього візиту була зустріч з муфтієм ДУМК Еміралі Аблаєвим.

У Альраїді впевнені, що відомі мусульманські лідери Росії своїми візитами вже висловили готовність і бажання співпрацювати з найбільш авторитетним мусульманським об'єднанням Криму. Однак, окремі деструктивні сили на півострові і за його межами дуже сильно хочуть створити образ нового ворога, замість «правосеків» яких так і не побачили кримчани. При цьому, використовуються аналогічні технології: маніпуляції, відверту брехню, фальсифікацію фактів і підміну понять.

Громадські діячі відзначили, що в Україні не було прецедентів заборони будь-яких громад на ґрунті їх приналежності до тих чи інших релігійним організаціям. Так само як і не було списків забороненої мусульманської чи християнської літератури.

Незважаючи на деякі проблеми на місцевому та регіональному рівні, релігійні організації мали можливість для розвитку і реалізації своїх інтересів. Аналогічної політики держава дотримувалася і щодо громадських організацій.