• Головна
  • Новини
  • «Хизб-ут-Тахрір» скликає у Сімферополі мітинг проти скандального фільму...

«Хизб-ут-Тахрір» скликає у Сімферополі мітинг проти скандального фільму

24.09.2012, 16:39
«Хизб-ут-Тахрір» скликає у Сімферополі мітинг проти скандального фільму - фото 1
Духовне управління мусульман Криму не підтримує ініціативу автономної релігійної громади «Давет» провести в Сімферополі 27 вересня мітинг протесту проти фільму «Невинність мусульман».

5a60900837Духовне управління мусульман Криму не підтримує ініціативу автономної релігійної громади «Давет» проведести в Сімферополі 27 вересня мітинг протесту проти фільму «Невинність мусульман».

Про це в коментарі «Аргументам тижня - Крим» повідомив заступник муфтія Криму Айдер Ісмаїлов.

«Ми, як Духовне управління мусульман Криму, не підтримуємо дану ініціативу. По-перше, тому що, як ми вже заявляли, даний фільм є провокацією для того, щоб відвернути мусульман, вивести їх на вулиці, на площі, на мітинги і підштовхнути до якихось громадських акцій, - підкреслив Ісмаїлов. - По-друге, ми знаємо прихильність даної релігійної громади поглядам партії «Хизб-ут-Тахрір», тому це просто гра на почуттях мусульман».

При цьому заммуфтія Криму виключив, що мітинг в Сімферополі може привести до якихось «радикальних дій».

«Це просто піар певного течії, що вони нібито піклуються про інтереси мусульман. Насправді, це ніякої користі ні Ісламу, ні мусульманам не несе », - додав Ісмаїлов.

Нагадаємо, у четвер, 27 вересня, на площі перед будівлею Палацу культури профспілки відбудеться мітинг протесту проти фільму «Невинність мусульман», що ображає Іслам і релігійні почуття мусульман.

Напередодні в місцях компактного проживання кримських татар поширювалися листівки із закликом висловити протест проти цієї стрічки.

«О, мусульмани Криму! Відкиньте мовчання! Вони оббрехали Пророка цієї Умми - Посланця Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає). Мусульмани! Скільки можна?!», - йдеться у листівці.

«Ми пробуджуємо мусульман згуртуватися в один ряд на захист Посланника Аллаха і протистояти дезінформації, спрямованої на збочення особистості Посланника Аллаха і спотворення послання Ісламу», - зазначено в листівці.

У ній також міститься сура з Корану: «Якщо ви не надасте йому (Мухаммаду) підтримки, то Аллах вже надав йому підтримку».

«О, мусульмани! Прийдіть на мітинг! Захистіть свою релігію!», - йдеться у листівці.

Під листівкою вказано її автора: мусульманська автономна релігійна громада «Давет», яка, як відомо, відкрито пропагує ідеї незареєстрованої в Україні та забороненої в багатьох країнах релігійно-політичної панісламістської організації «Хізб-ут-Тахрір». На початку серпня в Сімферополі за ініціативою прихильників «Хізб-ут-Тахрір» пройшов мітинг на підтримку народу Сирії.