• Головна
  • Новини
  • У Києві відкрилась фотовиставка, присвячена життю Далай Лами...

У Києві відкрилась фотовиставка, присвячена життю Далай Лами

03.11.2016, 09:56
У Києві відкрилась фотовиставка, присвячена життю Далай Лами - фото 1
2 листопада 2016 року відбулася зустріч київської інтелігенції з Тело Тулку Рінпоче – почесним Представником Далай Лами XIV в Росії, Монголії та країнах СНД.

exklusiv.gif2 листопада 2016 року відбулася зустріч київської інтелігенції з Тело Тулку Рінпоче – почесним Представником Далай Лами XIV в Росії, Монголії та країнах СНД. Він також є духовним керівником Фонду сприяння збереженню культурних та філософських традицій тибетського буддизму – «Збережемо Тибет». Зауважимо, що цей фонд є одним з ключових партнерів в організації навчальних заходів Далай Лами для буддистів Росії, які щорічно проходять в Індії.

Як повідомив РІСУ Дмитро Горєвой, це був перший візит Тело Тулку Рінпоче до України, він проводився в рамках фотовиставки «Далай Лама. Поки існує простір». Експозиція складається з робіт фотографів Тензіна Чойджора та Ігоря Янчеглова. Вони супроводжували Далай Ламу в його подорожах світом та відобразили буденне життя Його Святості.

Програма зустрічі передбачала перегляд документальних та художніх стрічок та вступне слово, в якому було окреслено основні буддистські принципи життя в сучасному світі. Після цього захід перейшов в формат дискусії та вільного обміну думками.

Нагадаємо, що минулого разу виставка презентувала Далай Ламу як посланця миру та добробуту. Експозиція виставлялася в містах суміжних до окупованих територій: в Маріуполі та Слов`янську. Цікаво, що одним з атрибутів, що постійно присутній на усіх виставках є гостьова книга, завдяки якій всі охочі мають можливість звернутися до Далай Лами XIV.