Буддійський монах: "Майбутнє За Майданом"

21.02.2014, 15:57
Сотні тисяч людей стояли мирно і беззахисно на Майдані протягом 3 місяців холодної зими, заради незалежності і свободи, готовіпожертвувати собою заради цієї мети. Це звичайні люди з різних верств суспільства.

Дзюнсей Терасава, буддійський вчитель України, Росії і Центральної Азіії ордену Ніппо дзан Мьоходзі запропонував українським релігійним лідерам зробити спільну заяву.

Текст пропонованої заяви

"Сьогодні Україна стоїть на перехресті. Як виявилося, ця битва є вирішальною не тільки для майбутнього справжньої демократії і свободи, але і для майбутнього всього людства.

У цій битві всі релігії, які виступають за правду, мир і братерство зобов'язані об'єднатися на захист найсвятішихцінностей.

Сотні тисяч людей стояли мирно і беззахисно на Майдані протягом 3 місяців холодної зими, заради незалежності і свободи, готовіпожертвувати собою заради цієї мети.
Це звичайні люди з різних верств суспільства.

Як сталося так, що їх раптом стали називати західними агентами, проплаченими Заходом? Як на них повісили ярлик екстремістів, радикалів, терористів і фашистів?
Але диктатор потребує такої пропаганди і брехні, щоб змусити народ замовкнути і щоб вбивати своїх громадян. Проте сьогодні світ не може бути засліплений такою брехнею. І обов’язок всіх релігій – захищати правду від такої брехні.

Всі релігії виступають за ненасильство, миру, людську гідність та найвищу цінність – Життя.На зорі XXI століття з’явилося світло надії, спадщина великої перемоги простих людей , які змінили долю всього світу ненасильницькими методами. Водночас ми побачили спробу жорстокої державної владирозстрілятимирний опірзвичайних людей.

Сьогоднішній Майдан України втілює в собі світло і надію на майбутнє ненасильницького і справді демократичного світу.Всі релігії мають відповідальність підтримувати цю надіюі захищати гідність і святість життя.

Люди на Майдані надихнули весь світ своєю спонтанною демонстрацією героїчної солідарності, співчуття, братства та самопожертви. Цетой людський дух і той ідеал, до якого прагнуть всі релігії. Майдан втілюєгероїчний дух ще доскіфської доби, оспіваної багатьма українськими митцями.

Сьогодні від імені всіх релігій ми проголошуємо, що фізична сила і брехлива пропаганда не може знищити героїчний дух Майдану та українських людей.

Ми закликаємо представників всіх релігій світу та всіх людейзахищати дух Майдану.
Що можна для цього зробити?

В узгоджений час дзвонити у дзвони, бити в барабани, сурмити в сурми, запалювати свічки, проголошувати молитву - для перемоги ненасильства в Україні.

Організувати німий живий ланцюг в різних містах світу на знак солідарності з народом України.

Сигналити в автомобільні сигнали на знак солідарності з українцями.

Від імені всіх релігій України, ми закликаємо всіх релігійних лідерів світу підготувати та
відправити релігійні делегації на Майдан в Київ, щоб захистити людей.

Ми звертаємося до п. Горбачова, п. Шеварднадзе, п. Саакашвілі та Нобелівських лауреатів у всьому світі - приходьте на Майдан, щоб зупинитикровопролиття і захистити мир, ненасильство і життя".

Дзюнсей Терасава був провідним активістом ненасильницького руху в Європі кінця епохи холодної війни. Приймавучасть у серпневих подіях в Москві в 1991 році.Організатор Табору Миру під час війни в Перській затоці. Організатор маршу «Матері за життя»під час чеченської війни, а також молитовного маршу за мир між Індією та Пакистаном.