У Житомирі представили нового єпископа УПЦ КП

06.02.2017, 09:17
У Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира 4 лютого відбулося представлення духовенству та мирянам Житомирщини нового керуючого єпархією — єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія (Кухарчука).

У Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира 4 лютого відбулося представлення духовенству та мирянам Житомирщини нового керуючого єпархією — єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія (Кухарчука). Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

Нового архиєрея представили постійні члени Священного Синоду – Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній та керуючий справами Київської Патріархії архиєпископ Вишгородський Агапіт. Митрополит Епіфаній очолив молебень. Йому співслужили архиєпископ Агапіт, попередній керуючий єпархією настоятель Свято-Духівського монастиря архієпископ Ізяслав (Карга), єпископ Паїсій, духовенство м. Житомира та області.

Після молебню архиєпископ Агапіт зачитав витяг із журналу Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату і указ Патріарха Філарета про призначення на Житомирську кафедру єпископа Паїсія.

Новопризначеного єпископа привітали благочинні Житомирської єпархії, запрошене духовенство і присутні у храмі парафіяни.

У відповідь єпископ Паїсій виголосив слово, в якому подякував усім за підтримку і теплий прийом, пообіцявши ревно і віддано служити на благо ввіреної йому єпархії.

Після цього владики оглянули приміщення найбільшої в Україні недільної школи і ознайомились з процесом навчання дітей.