• Головна
  • Новини
  • Синод УПЦ КП благословив відриття нового чоловічого монастиря та нагадав про дотримання цензури...

Синод УПЦ КП благословив відриття нового чоловічого монастиря та нагадав про дотримання цензури

14.12.2016, 14:35
Синод УПЦ КП благословив відриття нового чоловічого монастиря та нагадав про дотримання цензури - фото 1
13 грудня 2016 року у Синодальній залі Київської Патріархії відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату.

13 грудня 2016 року у Синодальній залі Київської Патріархії відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Синод_КП.jpg

Засідання Синоду проходило під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Синод заслухав прохання Преосвященного Нестора, архиєпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького, про відкриття Вознесенського чоловічого монастиря в селі Монастирок Борщівського району Тернопільської області за адресою: с. Монастирок, вул. Білецька, 3 Борщівський район Тернопільська обл. Єпикопи ухвалили відкрити цей монастир.

Синод також прийняв рішення про призначеннятимчасовими членами Священного Синоду на 2017 рік владик: Михаїла, архиєпископа Вінницького і Брацлавського; Юліана, єпископа Коломийського і Косівського; Митрофана, єпископа Харківського і Богодухівського.

Заслухавши повідомлення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета про важливі закордонні візити протягом другого півріччя 2016 р, Синод УПЦ КП назвав позитивним явищем розширення закордонної діяльності УПЦ Київського Патріархату.

Синод ще раз наголосив, що богослужбові книги в УПЦ Київського Патріархату видаються виключно з благословення Патріарха Київського і всієї України та за  попередньої перевірки (цензури) Редакційного комітету Видавничого відділу Київської Патріархії.