• Головна
  • Новини
  • Якби не було Київського Патріархату, то в Україні панував би Путін, — Патріарх Філарет...

Якби не було Київського Патріархату, то в Україні панував би Путін, — Патріарх Філарет

09.02.2016, 16:30
Якби не було Київського Патріархату, то в Україні панував би Путін, — Патріарх Філарет - фото 1
Україна для Московського Патріархату має велике значення і не тільки церковне, а й політичне. Про це у програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною заявив глава Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет.

Філарет_програма.jpgУкраїна для Московського Патріархату має велике значення і не тільки церковне, а й політичне.

Про це у програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною заявив глава Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет.

Значення має Українська Церква дуже велике тому, що зараз Москва претендує на першість серед Православних Церков. Вона сьогодні на 5 місці, а хоче бути першою,
— зазначив Глава УПЦ КП.

Він додав, що для цього Московському Патріархату потрібна Україна.

"Чому вона першою хоче бути? А тому, що вона найбільша. І, як найбільша – найвпливовіша! А найвпливовіша й найбільша вона завдяки Українській Церкві тому, що Українська Церква складає майже половину Московського патріархату. І, якщо Українська Церква відокремлюється від Московського патріархату, то тоді Московський патріархат стає слабкішим і поруч з ним стає майже така ж Церква Українська! І Москва вже не може впливати на світове православ’я так, як вона впливає зараз", — наголосив Патріарх Філарет.

Він також заявив, що Україна має велике не тільки церковне, а й політичне значення.

"Українська Церква для Московського Патріархату має велике, не тільки церковне, значення, а й політичне значення. Тому, що, якби не було Київського патріархату, то сьогодні в Україні панував би Путін!" — сказав Патріарх Філарет. Про це інформує 24 Канал  і запрошує сьогодні о 23:00 подивитися повний випуск програми "Лівий берег" з Сонею Кошкіною.