• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет: Україна стоїть на роздоріжжі між Європою і євразійським простором...

Патріарх Філарет: Україна стоїть на роздоріжжі між Європою і євразійським простором

28.07.2015, 16:52
Патріарх Філарет: Україна стоїть на роздоріжжі між Європою і євразійським простором - фото 1

На Михайлівській площі Києва 28 липня під час вшанування пам’яті рівноапостольного князя Володимира, з дня упокоєння якого цьогоріч виповнюється 1000 років, предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату Філарет назвав одним з найбільших ворогів України корупцію.

Філарет.gifНа Михайлівській площі Києва 28 липня під час вшанування пам’яті рівноапостольного князя Володимира, з дня упокоєння якого цьогоріч виповнюється 1000 років, предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату Філарет назвав одним з найбільших ворогів України корупцію.

Про це повідомляє ZIK-Стрім.

Звертаючись до вірян, Патріарх Філарет заявив, що українці здолають і зовнішнього агресора, і внутрішнього ворога – корупцію. 

«Нам треба боротись з двома ворогами: зовнішнім – це агресор, а другий, внутрішній, – це корупція і пов’язане з нею зло.  І ми поборемо їх обов’язково, бо наш народ виявляє велику любов до своєї Батьківщини. Наші воїни віддають своє життя заради неї. Подивіться, яка хвиля гуманітарної допомоги іде зі всієї України – люди віддають останнє. На цей подвиг їх штовхає любов до своєї землі, свого народу, культури та історії. Ми впевнені, що перемога буде наша, ми переможемо і внутрішніх ворогів і зовнішніх», – запевнив Патріарх Філарет.

Він також зазначив, що українці повинні самоідентифікуватись як європейська нація, адже вибір на корись Європи ще понад тисячу років тому для України-Русі зробив князь Володимир, прийнявши християнство.

«Україна стоїть на роздоріжжі між християнською демократичною Європою і євразійським бідним простором. За прикладом князя Володимира ми повинні обирати краще. Він обрав християнство,  а не язичництво, обрав вільну Європу, а не пригнічену Азію», – зазначив Предстоятель УПЦ КП.

Як інформував ZIK, відзначення Дня Хрещення Київської Русі-України та Дня рівноапостольного князя Володимира православні українці почали із святкової літургії, яку у  Володимирському кафедральному соборі Києва очолив Патріарх Філарет. На богослужінні побував Президент Петро Порошенко з дружиною.

Опісля тисячі вірян та священиків під рясним дощем пройшли Хресною ходою до пам’ятника рівноапостольному князю Володимиру. Закінчаться святкові заходи концертною програмою на Михайлівській площі.