• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет: «Світ повинен засудити кремлівський тероризм на Донбасі»...

Патріарх Філарет: «Світ повинен засудити кремлівський тероризм на Донбасі»

25.01.2015, 11:56
Обстріл про-кремлівськими терористами житлових кварталів Маріуполя, як і попередні криваві провокації у Донецьку, під Волновахою та у інших місцях Донбасу, – ще одне підтвердження того, що так звані народні республіки є терористичними організаціями.

«Обстріл про-кремлівськими терористами житлових кварталів Маріуполя, як і попередні криваві провокації у Донецьку, під Волновахою та у інших місцях Донбасу, – ще одне підтвердження того, що так звані народні республіки є терористичними організаціями. І ставлення до тих, хто веде військові дії на боці цих «республік», хто їх озброює і фінансує, в тому числі з-закордону, має бути відповідним – таким, як у всьому цивілізованому світі є ставлення до терористів та їхніх спонсорів. Світ повинен засудити кремлівський тероризм на Донбасі» – підкреслив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, коментуючи обстріл 24 січня 2015 р. житлових районів Маріуполя з боку контрольованої про-кремлівськими терористами території.

«Те, що сталося в Маріуполі сьогодні – жахлива трагедія, умисне вбивство терористами мирних мешканців. Ми співчуваємо рідним загиблих, співстраждаємо пораненим, всім мешканцям Маріуполя, які пережили сьогодні один з найгірших днів у новітній історії свого міста. Ми молимося за упокій душ загиблих, за здоров’я поранених, за Божу допомогу і захист для всіх жителів Маріуполя і всіх мирних мешканців Донбасу, особливо тих, хто перебуває на окупованій чужинцями території. Ми молимося за перемогу над агресором і встановлення на Донбасі, який є українською землею, справедливого миру» – сказав Патріарх Філарет.

«Наше духовенство та віруючі, які перебувають у Маріуполі, допомагають постраждалим, а також переселеним з небезпечного району» – повідомив Предстоятель УПЦ КП, відзначивши, що окрім мешканців, від терористичного нападу постраждав храм Київського Патріархату, у якого частково зруйновано вівтар. Про це повідомляє Прес-центр Київської Патріархії.