• Головна
  • Новини
  • Сьогодні Патріарх Філарет очолить молебень за мир в Україні та за здоров’я військових...

Сьогодні Патріарх Філарет очолить молебень за мир в Україні та за здоров’я військових

17.12.2014, 09:30
Сьогодні Патріарх Філарет очолить молебень за мир в Україні та за здоров’я військових - фото 1
Близько 12:00 Патріарх Філарет очолить молебень за мир в Україні та за здоров’я військових, які охороняють незалежність України на Донбасі.

Філарет_молитва.jpgСьогодні Патріарх Філарет очолить молебень за мир в Україні та за здоров’я військових

17 грудня, о 09:30 Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет у день пам’яті святої Великомучениці Варвари очолить Літургію біля її мощей, які перебувають у Володимирському кафедральному патріаршому соборі в Києві. Про це інформує Вголос.

Близько 12:00 Патріарх Філарет очолить молебень за мир в Україні та за здоров’я військових, які охороняють незалежність України на Донбасі.

Цього ж дня під час Літургії у Володимирському кафедральному патріаршому соборі столиці висвятять нового єпископа для Запорізької єпархії. Новим єпископом стане ігумен Фотій (Давиденко) – монах Михайлівського Золотоверхого собору, який проявив себе як хоробрий і самовідданий пастир під час Революції гідності. Цей монах опікувався пораненими і скаліченими, яких привозили в Михайлівський монастир. Ігумен Фотій регулярно звершував молитви біля барикад на вулиці Грушевського в січні-лютому 2014 року, і на цей нетривалий час наставало перемир’я між «майданівцями» та силовиками. Також ігумен Фотій очолював похорони героїв Небесної сотні та українських воїнів з Донбасу.