• Головна
  • Новини
  • Предстоятель Київського Патріархату зустрівся з мером Львова...

Предстоятель Київського Патріархату зустрівся з мером Львова

15.09.2014, 12:14
Предстоятель Київського Патріархату зустрівся з мером Львова - фото 1
13 вересня 2014 року, у рамках візиту до Львівської єпархії, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч з міським головою Львова Андрієм Садовим. Участь у зустрічі взяв також керуючий Львівською єпархією митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.

Філарет.jpg13 вересня 2014 року, у рамках візиту до Львівської єпархії, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч з міським головою Львова Андрієм Садовим. Участь у зустрічі взяв також керуючий Львівською єпархією митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.

За повідомленням прес-служби Київської Патріархії, Андрій Садовий провів для Патріарха Філарета екскурсію будівлею Львівської мерії. Зокрема мер та Предстоятель Церкви відвідали екуменічну каплицю, що діє при Львівській міськраді.

“Каплиця перебуває на стадії облаштування, однак вона вже майже повноцінно функціонує. Властиво, всі найважливіші і, особливо, духовні питання міста і його громади ми вирішуємо саме тут”, - зазначив Андрій Садовий.

У свою чергу  Патріарх Філарет схвально відгукнувся про подібну практику, а також зазначив, що наразі це мабуть єдина у своєму роді каплиця і Львівська міськрада у цьому займає передову позицію.

Садовий_і_Філарет.jpgАндрій Садовий подарував Патріарху Філарету ти митрополиту Димитрію символічні “браслети життя”, - браслети, що плетуть львівські пластуни зі спеціальної надміцної мотузки і які, розплівши, можна використовувати у випадку непередбачуваної екстримальної ситуації. Кошти від продажу браслетів йдуть на підтримку військовослужбовців, які захищають Батьківщину на Донбасі.

Продовжилася зустріч прогулянкою Львівським середмістям.

Зокрема Андрій Садовий ознайомив Патріарха Філарета з роботою Інформаційно-практичного центру безпеки міста, що нещодавно почав функціонувати на Площі Ринок.

Філарет_у_Львові.jpgТакож Предстоятель Церкви підтримав проект львівських митців з допомоги українській армії. Склавши символічну визначену пожертву на військо, Патріарх Філарет прибив до щита художнього зображення великомученика Юрія Переможця черговий мідний тризуб, що символізує зміцнення української армії.

Патріарх Філарет також відвідав давню усипальницю Львівського середмістя – каплицю Боїмів, що занесена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.