• Головна
  • Новини
  • У Запорізькій єпархії УПЦ (МП) вперше відслужили Літургію українською мовою...

У Запорізькій єпархії УПЦ (МП) вперше відслужили Літургію українською мовою

30.08.2016, 12:42
У Запорізькій єпархії УПЦ (МП) вперше відслужили Літургію українською мовою - фото 1
В день Незалежності України, 24 серпня, в храмі рівноапостольної княгині Ольги міста Запоріжжя була здійснена Літургія українською мовою з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки (Коваленка).

У день Незалежності України, 24 серпня, в храмі рівноапостольної княгині Ольги міста Запоріжжя була здійснена Літургія українською мовою з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки (Коваленка). Ця служба стала першою Літургією на національній мові, яку звершили у Запорізькій єпархії УПЦ (МП).

Запоріжжя.jpg

Як повідомляє прес-служба єпархії, в цей же день в кафедральному Покровському соборі м. Запоріжжя Божественна Літургія відбувалася на різних мовах.

Під час богослужіння українською мовою в Ольгинському храмі панувала атмосфера любові і молитовного єднання з усією Православною Церквою,йдеться в повідомленні прес-служби.

Священик Анатолій Ревтов в проповіді під час Літургії підкреслив «необхідність любові до своєї Батьківщини, шанобливого ставлення до людей інших політичних поглядів, закликав усіх учасників Літургії посилено молитися про припинення негараздів в Україні».
«Після Літургії був відслужений молебень за всіх православних воїнів, які оберігають кордони України від ворогів, і панахида за всіх загиблих в боротьбі за незалежність і процвітання нашої Вітчизни»,– йдеться в повідомленні.