• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ (МП) очолив молебень на Володимирській гірці і нагородив двох малих прочанок...

Предстоятель УПЦ (МП) очолив молебень на Володимирській гірці і нагородив двох малих прочанок

27.07.2016, 14:32
Предстоятель УПЦ (МП) очолив молебень на Володимирській гірці і нагородив двох малих прочанок - фото 1

27 липня 2016 року, напередодні свята Хрещення Русі та з нагоди святкування 1000-ліття давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон, Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці.

27 липня 2016 року, напередодні свята Хрещення Русі та з нагоди святкування 1000-ліття давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон, Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Гірка.jpg

Передувало богослужінню прочитання 12 разів молитов “Отче наш” та “Богородице Дево, радуйся” та молитви за мир в Україні.

Як повідомляють в УПЦ (МП), за богослужінням молилися єпископат, духовенство всіх єпархій УПЦ, делегація зі Святої Гори Афон та понад, як стверджують в УПЦ (МП) , 30 тисяч  православних віруючих з усієї України. В урочистостях взяли участь дипломатичні представники Сербії, Македонії, Греції, Молдови, Грузії, Росії, Румунії. Були представники Опоблоку: Юрій Бойко, Ігор Мірошниченко, Вадим Новинський, Нестор Шуфрич.

Перед початком урочистого молебню Його Митрополит Онуфрій привітав та нагородив двох маленьких прочанок, які пройшли весь шлях Хресного ходу. Дівчинка Маргарита з Краматорська йшла разом з ходою з Святогірської Лаври, а Феодотія з Дубно, якій сьогодні виповнилося 11 років, здійснила прощу с Почаївської лаври.

Наприкінці молебню, Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх зі святом на честь рівноапостольного князя Володимира та звернувся зі словом настанови.

Як йдеться у повідмоленні, Всеукраїнський хресний хід супроводжують чудотворні ікони: головною святинею східного крила стала Святогірська ікона Богородиці, західного — Почаївський образ Божої Матері. Ці, а також інші шановані ікони зі Сходу, Заходу, Півдня і Півночі України були доставлені на Володимирську гірку. Разом з привезеними в Київ афонськими святинями після молебню хресним ходом ці чудотворні ікони віднесуть в Києво-Печерську Лавру.

Сьогодні о 17:00, буде звершено Всенічне бдіння на площі біля Успенського собору Лаври, а завтра також на площі о 9:00 — Божественна літургія. Під час Літургії відбудеться прославнення Іоанна Вишенського – відомого українського письменника, який 40 років служив монахом  на Афоні.