• Головна
  • Новини
  • Екс-речника УПЦ (МП) о. Георгія Коваленка позбавили усіх посад...

Екс-речника УПЦ (МП) о. Георгія Коваленка позбавили усіх посад

29.01.2016, 16:34
Екс-речника УПЦ (МП) о. Георгія Коваленка позбавили усіх посад - фото 1

Колишнього багаторічного речника УПЦ (МП) та прес-секретаря Митрополита Володимира о. Георгія Коваленка позбавили посади голови Синодально-просвітницького відділу УПЦ (МП). Таке рішення сьогодні прийняв Синод цієї Церкви. Таким чином, отець Георгій вже не має жодних офіційних посад у Київській митрополії.

Коваленко-Георгій.jpgКолишнього багаторічного речника УПЦ (МП) та прес-секретаря Митрополита Володимира о. Георгія Коваленка позбавили посади голови Синодально-просвітницького відділу УПЦ (МП). Таке рішення сьогодні прийняв Синод цієї Церкви. Таким чином, отець Георгій вже не має жодних офіційних посад у Київській митрополії.

Заслухавши на Синоді доповідь Митрополита Онуфрія (Березовського), єпископи ухвалили рішення ліквідувати Синодально-просвітницький відділ та приєднати його до Синодального інформаційного відділу Української Православної Церкви.

Новостворену установу учасники Синоду доручили очолити єпископу Ірпінському Клименту (Вечері), вікарію Київської Митрополії УПЦ (МП).

Нагадаємо, раніше в УПЦ (МП) уже існував Синодальний інформаційно-просвітницький відділ, який очолював о. Георгій Коваленко. Однак у вересні 2014 року його розділили на просвітницький та інформаційний. Тоді ж єпископат УПЦ (МП) призначив єпископа Климента керувати усією інформаційною політикою Церкви.

Священик Георгій Коваленко, як відомо, заснував і очолював офіційний сайт УПЦ (МП). З 2008 року він був незмінним прес-секретарем Блаженнішого Володимира (Сабодана).