• Головна
  • Новини
  • В Уманській єпархії УПЦ (МП) священики збунтувалися через побори архєпископа...

В Уманській єпархії УПЦ (МП) священики збунтувалися через побори архєпископа

17.11.2015, 10:48
В Уманській єпархії УПЦ (МП) священики збунтувалися через побори архєпископа - фото 1
У кафедральному Свято-Миколаївському соборі в Умані (Черкаська область) 17 листопада мають відбутися єпархіальні збори Уманської єпархії УПЦ (МП). На них духовенство визначить подальші стосунки з керуючим єпархією - архиєпископом Пантелеймоном (Бащуком).

1447686605_0.jpgУ кафедральному Свято-Миколаївському соборі м Умані (Черкаська область) 17 листопада мають відбутися єпархіальні збори Уманської єпархії УПЦ (МП). На них духовенство визначить подальші стосунки з керуючим єпархією - архиєпископом Пантелеймоном (Бащуком).

На зібранні, яке розпочнеться о 10:00, візьмуть участь представники комісії Священного Синоду УПЦ (МП). Вона була створена ще 25 квітня 2013 для розгляду конфліктної ситуації в єпархії. Головою комісії був призначений Митрополит Онуфрій (Березовський), але навряд чи він буде присутній на зборах.

Як вдалося з'ясувати кореспонденту порталу "Релігія в Україні", близько 30-ти священиків єпархії звернулися до глави УПЦ (МП) з проханням про вихід з підпорядкування архиєпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона (Бащука). Рядове духовенство закидає своєму архипастиреві антиканонічні дії.

Вперше конфлікт у Уманської єпархії УПЦ (МП) став надбанням гласності в 2013 році, коли один із священиків - Стефан Домашовець повстав проти поборів з боку єпархіального керівництва. У результаті священику владика Пантелеймон заборонив священнодіяти. Однак на цьому неспокій в єпархії не закінчився.

Подальші збори повинні поставити передостанню крапку у єпархіальному конфлікті. Остаточне рішення - за Синодом УПЦ (МП), який і створював комісію.