• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) винайшли оригінальний спосіб пояснити, чому у священиків дорогі іномарки...

В УПЦ (МП) винайшли оригінальний спосіб пояснити, чому у священиків дорогі іномарки

21.08.2015, 15:42
В УПЦ (МП) винайшли оригінальний спосіб пояснити, чому у священиків дорогі іномарки - фото 1

Єромонах Никодим (Прищепа), насельник Києво-Печерської лаври і помічник митрополита Вишгородського Павла (Лебедя), представлений українською газетою "Сегодня" як багаторічний ведучий духовних бесід з атеїстами і невооцерковленими, висвітлив питання "чернечої скромності".

розкіш.jpgЄромонах Никодим (Прищепа), насельник Києво-Печерської лаври і помічник митрополита Вишгородського Павла (Лебедя), представлений українською газетою "Сегодня" як багаторічний ведучий духовних бесід з атеїстами і невооцерковленими, висвітлив питання "чернечої скромності", повідомляє портал "Релігія в Україні".

Відповідаючи на запитання про священиків, які "роз'їжджають виключно на дорогих машинах", єромонах Никодим визнав: "Дійсно, у багатьох священиків і архиєреїв є дорогі автомобілі. І це зрозуміло. Наприклад, храми - це не прості споруди, а вишукані з точки зору архітектури . Візьмемо хоча б позолочені іконостаси. Вони - просто перегородка між храмом і вівтарем, замість неї цілком могла бути просто стіна. Чому ж вона така дорога і красива? Тому що з перших століть християнства храми відрізнялися красою і благоліпністю, щоб показати гармонію Божого світу на землі. Тому не дивно, що у священиків розвинене естетичне почуття і прагнення до досконалості. Дорогі машини більш досконалі технічно і в дизайні, тому їх використання - прагнення до досконалості навіть в елементах побуту. При цьому, використовуючи іномарку, священик може вести скромне життя - строго постити, багато молитися. Священнослужитель не задовольняється цим комфортом, для православних всі земні блага тимчасові ".