• Головна
  • Новини
  • Віряни та клир УПЦ (МП) звинуватили своє священноначаліє у руйнуванні Церкви на догоду Москві...

Віряни та клир УПЦ (МП) звинуватили своє священноначаліє у руйнуванні Церкви на догоду Москві

12.05.2015, 17:02
Віряни та клир УПЦ (МП) звинуватили своє священноначаліє у руйнуванні Церкви на догоду Москві - фото 1
Обурення спільноти вірних Української Православної Церкви (Московського Патріархату) та священиків, благочинних і секретарів цілої низки єпархій викликала поведінка єрархії цієї Церкви у залі парламенту під час зачитування імен героїв України.

Обурення спільноти вірних Української Православної Церкви (Московського Патріархату) та священиків, благочинних і секретарів цілої низки єпархій викликала поведінка єрархії цієї Церкви у залі парламенту під час зачитування імен героїв України.

У зверненні за підписом активу Громадського Руху «За Єдину Православну Помісну Церкву» наголошено, що саме через «блюзнірську  позицію керівництва Церкви» УПЦ (МП) сьогодні втрачає парафіян. У документі сказано, що списки вже  втрачених  парафій можуть поповнитися сотнями нових і цей процес лежатиме виключно на відповідальності сьогоднішнього керівництва УПЦ (МП).

Текст звернення:

Предстоятелю та Керуючому справами
Української православної церкви 
Московського патріархату
Блаженнішому Онуфрію
Митр. Антонію Паканичу

Високопреосвященніші архіпастирі!

Звертаємося до Вас, як спільнота вірних Української Православної церкви Московського патріархату та на проханням кліру, священників, благочинних та секретарів цілого ряду єпархій, щоб виразити своє обурення останнім вчинком священноначалія у сесійній залі парламенту та тим, як ви пояснили свій вчинок громадськості. Вже не лише патріотично налаштована паства, а й помірні у поглядах священики вважають, що ваша поведінка руйнує церкву зсередини. 
Вперше за багато років на площі перед Успенським собором не служили Великодню всенічну і на наше глибоке переконання, цю службу скасували, щоб люди не помітили наскільки поменшала кількість парафіян. Парафії втрачають людей саме через блюзнирьску позицію керівництва церкви.

Саме через вас у єпархіях та парафіях керівники інформаційних відділів просто не знають, як пояснювати поведінку церковного керівництва пастві, як дивитися в очі матерям загиблих дітей. 
Навіть помірковані священики не розуміють, чому ви протестуєте проти війни у Києві, а не в столиці країни агресора Москви, куди навідуєтеся. Ви перейшли можливі Рубікони, ви нищите українську церкву.

Цей лист попередження-прохання, як вираз нашого бажання зупинити руйнацію церкви на догоду політичним амбіціями країни-агресора. До десятків парафій, які покинули її приєднаються сотні, а тисячі вже це зробили. Ви повинні усвідомити, що процес, які відбуваються, це ваша відповідальність.

Актив Громадського Руху «За Єдину Православну Помісну Церкву.

Скріншот звернення