• Головна
  • Новини
  • Єпископи УПЦ (МП) звершили панахиду за ідеологом приєднання греко-католиків до РПЦ...

Єпископи УПЦ (МП) звершили панахиду за ідеологом приєднання греко-католиків до РПЦ

19.12.2014, 10:38
Єпископи УПЦ (МП) звершили панахиду за ідеологом приєднання греко-католиків до РПЦ - фото 1

Гавриїл Костельник відомий як учасник підготовки та проведення Львівського церковного собору (1946), що декларував скасування Брестської унії і приєднання греко-католиків УРСР до Російської Православної Церкви. В УГКЦ цей Собор називають "псевдособором" через його неканонічність.

Костельник.png17 грудня, в рамках візиту до Львівської єпархії, керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) у супроводі інших архиєреїв звершив заупокійну панахиду на могилі протопресвітера Гавриїла Костельника на Личаківському цвинтарі м. Львова, повідомляє"Релігія в Україні" з посиланням на Вoryspil-eparchy.org.

Гавриїл Костельник (15 червня 1886 р. - 20 вересня 1948 р.) відомий як учасник підготовки та проведення Львівського церковного собору (1946), що декларував скасування Брестської унії і приєднання греко-католиків УРСР до Російської Православної Церкви. В УГКЦ цей Собор називають "псевдособором" через його неканонічність.

У панахиді взяли також участь митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин (Маркевич), митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій (Генсицький), єпископ Львівський і Галицький Філарет (Кучеров), духовенство та віряни.