• Головна
  • Новини
  • Патріарх РПЦ Кирил нагородив Предстоятеля УПЦ (МП) орденом за його старанні труди...

Патріарх РПЦ Кирил нагородив Предстоятеля УПЦ (МП) орденом за його старанні труди

24.10.2014, 10:30
Патріарх РПЦ Кирил нагородив Предстоятеля УПЦ (МП) орденом за його старанні труди - фото 1
Патріарх РПЦ Кирил (Гундяєв) привітав Митрополита Онуфрія (Березовського) з прийдешнім ювілеєм - 70-річчям з дня народження та вручив йому орден преподобного Сергія Радонезького I ступеня.

2P20.gif-s.gifПатріарх РПЦ Кирил (Гундяєв) привітав Митрополита Онуфрія (Березовського) з прийдешнім ювілеєм - 70-річчям з дня народження та вручив йому орден преподобного Сергія Радонезького I ступеня.

Нагородження відбулося 23 жовтня у Москві, куди очільник УПЦ (МП) поїхав на чергове засідання Священного Синоду Російської Православної Церкви.

Глава РПЦ висловив Митрополиту Онуфрію подяку за служіння на посту Предстоятеля Української Православної Церкви (Московського Патріархату) та за старанні труди на всіх місцях послуху, зазначивши, що всі життєві випробування він завжди зустрічав «зі смиренням, зі сподіванням на волю Божу, з чесністю».

«Цей образ Вашого життя знайшов сильну підтримку з боку українського єпископату, коли мова йшла про обрання Предстоятеля, а також з боку всієї нашої Церкви, всіх її членів», – сказав Патріарх Кирил.

Як інформує офіційний сайт УПЦ (МП), глава РПЦ також передав в дар Митрополиту старовинну ікону Успіння Пресвятої Богородиці з часткою мощей преподобного Онуфрія.