• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій: Ми побачимо нову Україну тільки за однієї умови, якщо ми станемо новими...

Митрополит Онуфрій: Ми побачимо нову Україну тільки за однієї умови, якщо ми станемо новими

21.08.2014, 14:50
Митрополит Онуфрій: Ми побачимо нову Україну тільки за однієї умови, якщо ми станемо новими - фото 1
Про це він сказав на зустрічі з ветеранами-афганцями, парафіянами Афонського подвір'я Свято-Михайлівського храму столиці у Києво-Печерській лаврі в середу.

Предстоятель Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Митрополит Онуфрій вважає, що оновлення держави можливо в тому випадку, якщо українці будуть вдосконалювати самих себе.  Про це  він сказав на зустрічі з ветеранами-афганцями, парафіянами Афонського подвір'я Свято-Михайлівського храму столиці у Києво-Печерській лаврі в середу, повідомляє "УНІАН-Релігії".

"Головна причина наших бід, які ми сьогодні переживаємо у своїй Вітчизні, в тому, що ми шукаємо мир, не удосконалюючи самих себе. Ми хочемо бачити нову Україну, нову Вітчизну, але ми не оновлюємося. Можна мати, дійсно, нову країну, але це буде тільки за однієї умови, якщо ми станемо новими. Якщо ми будемо старими, ми будемо говорити про новизну, про нову Вітчизну, але її не може бути", - зазначив митрополит Онуфрій.

onufriy.jpg

"Бог судить не за нашими словами, а за нашими справами. Якщо наші справи зі словами з'єднуються, значить ми будемо православними. Якщо робити те, що суперечить православній вірі, значить обманювати себе самого, намагатися обдурити Бога, що неможливо", - підкреслив Предстоятель УПЦ.

Він подякував ветеранам-афганцям, парафіянам київського Афонського подвір'я, за допомогу Церкві та вручив пам'ятні подарунки.