• Головна
  • Новини
  • Ченці Почаївської лаври стануть за сумісництвом пожежниками...

Ченці Почаївської лаври стануть за сумісництвом пожежниками

25.07.2014, 10:26
Ченці Почаївської лаври стануть за сумісництвом пожежниками - фото 1
Для посилення пожежної безпеки ченці монастиря планують придбати пожежний автомобіль, спеціальне обладнання і створити добровільну пожежну команду.

Почаїв.jpgЧенці Свято-Успенської Почаївської лаври незабаром зможуть допомагати пожежним. З пропозицією про створення власної пожежної частини виступив намісник лаври митрополит Почаївський Володимир (Мороз), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Foma.in.ua.

Владика Володимир звернувся зі своєю пропозицією до голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського. Намісник розповів, що загальна територія, на якій розміщена святиня, становить близько 10 га, і на ній розташовано чимало церковних споруд - як історичних пам'яток, так і новий собор. Для посилення пожежної безпеки ченці монастиря планують придбати пожежний автомобіль, спеціальне обладнання і створити добровільну пожежну команду.

«Монастир тісно контактує з пожежною частиною Кременецького району, рятувальники дуже оперативно виїжджають на події, і якщо у нас буде пожежний автомобіль, ми навіть зможемо допомагати пожежним. Наприклад, підвозити воду», – зазначив митрополит Володимир.

Голова ГСЧС України підтримав ініціативу ченців і запропонував практичну допомогу в навчанні добровольців і в юридичному оформленні при створенні об'єктової пожежної частини.