• Головна
  • Новини
  • Синод УПЦ (МП) зняв усі звинувачення з архиєпископа Олександра (Драбинка)...

Синод УПЦ (МП) зняв усі звинувачення з архиєпископа Олександра (Драбинка)

25.04.2013, 21:30
Синод УПЦ (МП) зняв усі звинувачення з архиєпископа Олександра (Драбинка) - фото 1
Синод УПЦ (МП) на сьогоднішньому засіданні заслухав інформацію Митрополита Київського і всієї України Володимира про рапорт архиєпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), вікарія Київської Митрополії від 10.04.2013 року.

drabynko.jpgСинод УПЦ (МП) на сьогоднішньому засіданні заслухав інформацію Митрополита Київського і всієї України Володимира про рапорт архиєпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), вікарія Київської Митрополії від 10.04.2013 року.

Синод ухвалив: Враховуючи особливі обставини засідання Священного Синоду від 21.02.2012 року, відізвати довідку до Журналу №23 засідання Священного Синоду від 21.02.2012 року. Про це інформує офіційний сайт УПЦ (МП).

Нагадаємо, Синод УПЦ (МП) від 21.02.2012 року проводився за відсутності Митрополита Володимира, який на той час перебував у важкому стані в лікарні. На тому Синоді єпископи  піддали гострій критиці діяльність владики Олександра (Драбинка), архиєпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського, вікарія Київської Митрополії, на той час голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви і постійного члена Священного Синоду Української Православної Церкви.

У журналі №23 Синоду УПЦ (МП) від 21.02.2012 року було сказано, що архиєпископ  Олександр (Драбинко) «вносить смуту в життя Української Православної Церкви і його деструктивні дії та недостойна поведінка, інтриганство і спосіб життя сіють смуту і підозру серед єпископату та духовенства, породжують велику спокусу серед вірян». Синод на той час звинуватив владику Олександра в тому, що він «відкрито виступає з критикою рішень Вищої Церковної влади, штучно протиставляючи Священний Синод Української Православної Церкви її Предстоятелю…»

Тоді Синод прийняв рішення звільнити архиєпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка) з поста вікарія Київської Митрополії, з посади голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви та з посади головного редактора офіційного сайту Української Православної Церкви. Архиєпископ Олександр також був виведений зі складу постійних членів Священного Синоду Української Православної Церкви.

Сьогоднішній Синод відкликав довідку до Журналу №23 засідання Синоду від 21.02.2012 року.